Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δημιουργήθηκε το πρώτο pet friendly σχολείο στη Λέρο

16/01/2024
124 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Με τις μνήμες του Όλιβερ στην Αράχωβα να είναι ακόμα νωπές, σε ένα μικρό νησί των Δωδεκανήσων, τη Λέρο, ένα φροντιστήριο αγγλικών φιλοξενεί στα… θρανία του έξι διαφορετικούς «μαθητές» και συγκεκριμένα έξι σκυλάκια που συντροφεύουν τα παιδιά.

Πρόκειται για το κέντρο γλωσσών Καρανικόλα στο οποίο τα παιδιά κάνουν μάθημα με την παρέα ζώων. Η ιδιοκτήτρια Άννα Καρανικόλα που είχε την έμπνευση να δημιουργήσει έναν τόσο ιδιαίτερο χώρο μάθησης είπε στο protothema.gr: «Με μεγάλη μας χαρά και υπερηφάνεια δηλώνουμε ότι είμαστε το πρώτο pet friendly σχολείο στην Ελλάδα και τα ζώα μας είναι υιοθετημένα. Άλλωστε στο νησί έχουμε ένα καταπληκτικό φιλοζωικό σωματείο, το οποίο και στηρίζουμε και σκοπεύουμε να κάνουμε δράσεις μαζί με τα παιδιά. Ευχόμαστε να βρούμε μιμητές σε όλη την Ελλάδα και να αλλάξει πλέον η νοοτροπία απέναντι όχι μόνο στα κατοικίδια αλλά στα αδέσποτα γενικότερα. Το οφείλουμε όχι μόνο στα παιδιά μας αλλά και στα ζώα και φυσικά σε εμάς τους ίδιους για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι».

Μιλώντας για τα ζώα που φιλοξενεί λέει: «Εχουμε μαζί μας την Ίρις ένα σκυλί που υιοθετήσαμε από το Φιλοζωικό Σωματείο Λέρου «Αδέσποτα πατουσάκια» και πέντε γάτες (όλες αδέσποτες που υιοθετήσαμε), την Νιάνια, το Σιάκι, την Μπελ, την Νάλια και την τελευταία μας γατούλα που βρήκαμε στο δρόμο, την Pumpkin. Tα ζώα συνυπάρχουν αρμονικά μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος με τα παιδιά. Αν και πολλά παιδιά στην αρχή δεν ήταν εξοικειωμένα με τα ζώα ή τα φοβόντουσαν, το όποιο πρόβλημα ξεπεράστηκε».

Πηγή protothema.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/01 - 12:55
Επιτέλους
Τι γλυκό!! Πολυ ευχάριστο να βλέπουμε τέτοιες ειδήσεις μπράβο σας
Λάζαρος Κυρπισλιδης
Λάζαρος Κυρπισλιδης 16/01 - 18:34
Από τά πρώτα όμορφα, αισθήματα αυτό το χρόνο
Σεβασμός σέ εσάς και στα Αθώα ζωάκια

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ