Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δωρεάν σπίτια για 1.500 στρατιωτικούς και δηµόσιους υπαλλήλους σε 12 νησιά και Θράκη με πρωτοβουλία Δένδια

19/03/2024
524 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Λύση στο σοβαρό στεγαστικό πρόβληµα των µελών των Ενόπλων ∆υνάµεων στα νησιά του Αιγαίου ετοιµάζει το υπουργείο Εθνικής Άµυνας, με πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Αµυνας Νίκου ∆ένδια και σε συνεννόηση µε τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονοµίας, Νίκο Παπαθανάση, που οδηγησε στην εξασφάλιση χρηµατοδότησης για ένα πρόγραµµα κατασκευής 54 συγκροτηµάτων κατοικιών. Φορέας υλοποίησης θα έιναι το ΓΕΣ, και το προγραμμα αφορά τους υπηρετούντες αξιωματικούς στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και σε 12 νησιά του Αιγαίου «όπου το κόστος κατοικίας είναι υψηλότατο και δεν υπάρχει δυνατότητα µε τους µισθούς που δίνει το ελληνικό ∆ηµόσιο τα στελέχη µας να µπορούν να διαβιώσουν µε αξιοπρέπεια», όπως  ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. ∆ένδιας.

Στην πρώτη φάση θα δηµιουργηθούν 38 συγκροτήµατα στα νησιά, 18 για τον Στρατό Ξηράς, 13 για το Πολεµικό Ναυτικό και 7 για την Πολεµική Αεροπορία. Αναλυτικά, τα σπίτια που θα κατασκευαστουν θα είναι 3 στη Σαµοθράκη, 3 στη Λήµνο, 3 στη Σκύρο, 5 στη Λέσβο, 5 στη Χίο, 1 στη Μύκονο, 4 στη Σάµο, 2 στη Λέρο, 4 στην Κω, 6 στη Ρόδο, 1 στη Σύρο, 1 στην Κάρπαθο.

Σε δεύτερη φάση έρχεται η Θράκη, όπου θα κατασκευαστούν 16 συγκροτήµατα, εκ των οποίων στην Ορεστιάδα 4, στο ∆ιδυµότειχο 4 ,στην Ξάνθη 2, στην Κοµοτηνή 2, και στην Αλεξανδρούπολη 4.

Το συνολικό κόστος για την οικοδόµηση των κτισµάτων αυτών, που θα ανεγερθούν σε οικόπεδα των Ενόπλων ∆υνάµεων ή του ευρύτερου ∆ηµοσίου, αναµένεται να ξεπεράσει τα 100.000.000 ευρώ. Βούληση της κυβέρνησης είναι η έναρξη της κατασκευής να γίνει φέτος -πιθανότατα τον ∆εκέµβριο- και τα οικήµατα να έχουν ολοκληρωθεί όλα µέσα σε µία διετία, δηλαδή τον ∆εκέµβριο του 2026.

Προτεραιότητα αναµένεται να δοθεί σε άγαµους και σε χαµηλόβαθµους αξιωματικούς, που έχουν και τους µικρότερους µισθούς και αντιµετωπίζουν το µεγαλύτερο οικονοµικό πρόβληµα. Το µηνιαίο αντίτιµο θα είναι πολύ µικρό και σίγουρα θα απέχει θεαµατικά από τα ποσά που ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις νησιωτικές περιοχές για ενοικίαση.

Το πρόγραμμα αναμένεται να βοηθησει παράλληλα στην εξέυρεση λύσης για στέγη με πολύ φθηνό ενοίκο για περίπου 200 γιατρούς, δασκάλους και καθηγητές καθώς μέχρι και το 15% αυτών των κατοικιών θα δοθούν για την κάλυψη άλλων αναγκών του δηµόσιου τοµέα, µε προτεραιότητα στους γιατρούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές λύση που χαρακτηρίζεται καθοριστικής σηµασίας για τη στελέχωση των νοσοκοµείων, των Κέντρων Υγείας και των σχολείων στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στη Θράκη.

Η φρενήρης άνοδος του τουρισµού, σε συνδυασµό µε την επέκταση της βραχυχρόνιας µίσθωσης (Airbnb κ.λπ.) και της Golden Visa, έχουν καταστήσει απαγορευτικό το κόστος ενοικίασης σπιτιού σε νησί για τους νέους, ειδικά αξιωµατικούς αλλα και για τους γιατρους του ΕΣΥ με αποτέλεσμα οι δήµαρχοι και κάτοικοι των νησιών να εκπέµπουν SOS, καθώς τα Κέντρα Υγείας µένουν χωρίς γιατρούς και τα σχολεία χωρίς δασκάλους ή καθηγητές.


kanaliena.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/03 - 13:09
όλο ψέματα μας ταϊζουν
άμα δείτε εσείς σπίτια την επόμενη 5ετία πείτε το και σε εμένα

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ