Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης προστασίας δανειοληπτών Ε. Ανυφαντάκης

02/11/2023
141 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 έφυγε από την ζωή ο ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ , αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Δανειοληπτών και πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης προστασίας πολιτών- δανειοληπτών .

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και ηγετική  φυσιογνωμία του κινήματος των δανειοληπτών – καταναλωτών .

Καταγόταν από γενιά Κρητών επαναστατών . Όντας και ο ίδιος αγωνιστής και επαναστάτης της ζωής με την δράση του έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις τόσο της χώρας μας , όσο και της Κρήτης ειδικότερα.

Συμμετείχε σε όλους τους δημοκρατικούς αγώνες τις κρίσιμες δεκαετίες 1950-1960-1970-1980-1990 και για την δράση του αυτή διώχτηκε από την χούντα και φυλακίστηκε.

Ήταν καθοριστική η συμβολή του στην διαμόρφωση του κινήματος των δανειοληπτών – καταναλωτών κατά τα τελευταία 30 χρόνια.

Στάθηκε πάντα στο πλευρό του προέδρου της Πανδωδεκανησιακης Ένωσης και Εθνικής Ομοσπονδίας  κ. Κρητικού Ευάγγελου σε όλες τις δύσκολες στιγμές όταν δεχόταν απειλές κατά της ζωής του λόγω της δράσης του, όταν το σύνολο των συστημικών παράκεντρων  έβαλαν  εναντίον  του. Ήταν δίπλα του σε όλους  τους αγώνες του , πολλές φορές για ολόκληρα εικοσιτετράωρα.

Περιόδευσαν και όργωσαν μαζί ολόκληρή την Ελληνική Επικράτεια προκειμένου να αναπτύξουν και να εδραιώσουν το κοινωνικό κίνημα των δανειοληπτών καταναλωτών.

Ο Βαγγέλης Ανυφαντάκης υπήρξε φωτεινό παράδειγμα ανδρός , ήταν ειλικρινής , ευθύς , τίμιος , ανιδιοτελής , άκαμπτος με υψηλό φρόνιμα , ηθικό ανάστημα και πάνω από όλα αγωνιστής και μαχητής έως το τέλος της ζωής του , που παρέμεινε δραστήριος και πέθανε στις επάλξεις.

Συνεργάστηκε με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας κατά τα τελευταία 50 χρόνια εντός και εκτός Βουλής.

Για τον πρόεδρο της Πανδωδεκανησιακής Ένωσης και της  Εθνικής Ομοσπονδίας κ. Κρητικό Βαγγέλη υπήρξε όχι απλά δεύτερος πατέρας αλλά ουσιαστικός πατέρας .

Λόγω  της απώλειας του , η παρουσία του με το σθένος και την ρώμη που τον χαρακτήριζε θεωρείτε ΑΝΑΝΤΙΚΑΣΤΑΤΗ στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Βαγγέλη Ανυφαντάκη καλό ταξίδι , ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει , ήσουν και θα είσαι ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για όλους εμάς τους συνεργάτες και φίλους σου αλλά και για τις τωρινές και επερχόμενες γενιές.

Η λεβεντομάνα Κρήτη έχασε άλλο ένα από τα σπάνια παλληκάρια της

 

  

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ