Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εγκεφαλικό από υπερκόπωση σε εφημερία υπέστη η αναισθησιολόγος στο "Παπανικολάου"

18/01/2024
137 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Εγκεφαλικό λόγω υπερκόπωσης, όπως υποστηρίζει η ίδια και οι συνάδελφοί της, υπέστη η αναισθησιολόγος που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια εφημερίας, στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ήταν επί 14 ώρες στο χειρουργείο κι όταν τελείωσε την εφημερία της άρχισε να νιώθει τα πρώτα συμπτώματα. Ήταν εγκεφαλικό, η διάγνωση τέθηκε από τους συναδέλφους της ενώ υποβλήθηκε σε θρομβόλυση. Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της, όμως έχει μείνει κάποιο πρόβλημα στο πόδι της, με την ίδια να επισημαίνει ότι σε εξαντλητικά ωράρια υποβάλλονται όλοι οι συνάδελφοί της.

"Τελειώνοντας την εφημερία μου ένιωσα μια έντονη αδιαθεσία, μούδιασα στο πρόσωπό μου. Ξάπλωσα στον χώρο της ανάνηψης που έχουμε τα φορεία. Οι συνάδελφοι κατάλαβαν ότι εκείνη την ώρα κάτι συμβαίνει και διαπίστωσαν ότι πρόκειται περί εγκεφαλικού. Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει στο "Παπανικολάου”. Εδώ και 12 μήνες κάνουμε 10 – 12 εφημερίες ο καθένας. Δύσκολες εφημερίες που χρειάζεται να είμαστε ατελείωτες ώρες μέσα στο χειρουργείο… Είναι δεδομένο ότι είναι λόγω αυτής της κατάστασης. Δώδεκα, δεκατρείς μήνες δουλεύουμε τόσες πολλές ώρες που δεν αντέχουμε άλλο", δήλωσε η γυναίκα, ενώ υποστήριξε ότι θα κινηθεί νομικά.

"Νοσηλεύομαι ακόμη, το πόδι μου δεν είναι πολύ καλά, αυτό είναι που με ανησυχεί, θα έρθει όμως μου είπαν, θα φτιάξει. Χθες σκεφτόμουν και με πιάνει το παράπονο, ήρθα να κάνω μια βάρδια και φεύγω με μπαστούνι", κατέληξε η αναισθησιολόγος μιλώντας στην ΕΡΤ.

 

Άδωνις Γεωργιάδης: "Ζητώ συγγνώμη από την κυρία"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε μιλώντας στον Ant1 ότι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν μεγάλη έλλειψη αναισθησιολόγων:

"Aυτά που είπε η κυρία, να της ευχηθώ πολλά περαστικά, να της ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους του κράτους, είναι δυστυχώς πραγματικότητα. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη έλλειψη αναισθησιολόγων στην Ελλάδα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος δεν προσπαθεί να βρει αναισθησιολόγους", δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Κάνουμε διαρκώς προκηρύξεις για την πρόσληψη αναισθησιολόγων που βγαίνουν άγονες και αυτή τη στιγμή το κράτος ζητάει προσλήψεις αναισθησιολόγων και δεν μπορεί να βρει. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκδώσει ειδικό report που λέει ότι σήμερα στις χώρες του δυτικού κόσμου η μεγαλύτερη ειδικότητα που είναι σε έλλειψη είναι οι αναισθησιολόγοι. Όχι στην Ελλάδα, στον πλανήτη. Εδώ έχουμε ένα κράτος που προκηρύσσει μόνιμες θέσεις γιατρών, αλλά δεν βρίσκει γιατρούς. Και εδώ δεν έχουμε ένα κράτος που δεν μπορεί να αυξήσει τις αμοιβές των γιατρών. Έχουμε ένα κράτος που έχει ήδη αυξήσει τις αμοιβές των γιατρών, αλλά αυτές προφανώς δεν φτάνουν".


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ