Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εκλογές: Τι ώρα ανοίγουν οι κάλπες την Κυριακή και τι ώρα θα μάθουμε τον νικητή

18/05/2023
243 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές 2023 με τους πολίτες να αναρωτιούνται τι ώρα ανοίγουν οι κάλπες την Κυριακή και τι ώρα θα έχουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Στις 19:00 της Κυριακής - αμέσως δηλαδή μόλις κλείσουν οι κάλπες - αναμένεται να δημοσιευθεί το μεγάλο exit poll στα ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα.


Το exit poll θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO.


Θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll συμμετέχει και το Action24.

Τι ώρα ανοίγουν οι κάλπες

Για τις απερχόμενες εκλογές 2023 οι κάλπες αναμένεται να ανοίξουν ίδια ώρα με κάθε άλλη εκλογική διαδικασία, δηλαδή στις 7 το πρωί.

Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα.

Οι κάλπες θα είναι ανοικτές για ένα ολοκλήρο 12ώρο

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική.

Από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαλλάσσονται νόμιμα όσοι την ημέρα της ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους.

Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν σε ποια εκλογικά κέντρα ψηφίζουν μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr από την πλατφόρμα «Μάθε πού Ψηφίζεις».

Επίσης μπορούν να μάθουν καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.


dikaiologitika.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/05 - 23:17
Νεοδημοκρατης
Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει τον νικητή; Τυπική διαδικασία για την ΝΔ και τον Μητσοτάκη.Παμε ΜΠΡΟΣΤΑ,ΣΤΑΘΕΡΑ.ΟΧΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ......2+ΣΗΜΕΡΑ......
Απουλητος ψηφοφόρος
Απουλητος ψηφοφόρος 18/05 - 18:36
Πολιτική
Άλλη σκασιλα δεν είχαμε. Μην δουλέψουμε μην ιδρώσουμε και να δούμε πως θα πεινάσουμε . Μην πληρώσουμε τα τραπεζικά τοκογλυφικα δάνεια και να δούμε πως θα μείνουμε άστεγοι. Γυρίστε τους την πλάτη με υψηλά ποσοστά αποχής μήπως και καταλάβουν.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ