Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εκλογές: Το κόμμα που δεν πήρε ούτε μια ψήφο στην κάλπη

12/05/2023
410 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Εκλογές: Ο Μιλτιάδης Τζαλαζίδης είναι ο άνθρωπος που «κατέβασε» το κόμμα με το μεγαλύτερο όνομα σε εκλογές και κατάφερε να μην ψηφίσει ούτε ο ίδιος τον εαυτό του.

Όταν ο Μιλτιάδης Τζαλαζίδης ίδρυσε το κόμμα τους στις εκλογές του 2009, το όνομα του συνδυασμού έμοιαζε περισσότερο με... τρολ σε μια εποχή που η συγκεκριμένη έννοια δεν είχε γίνει ακόμα γνωστή.

Τότε το κόμμα του λεγόταν «χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδας». Ο κ. Τζαλαζίδης μάλιστα υποστήριζε ότι... δεν κάνει πλάκα και πως έχει στην κατοχή του μια τεράστια έκταση στα Γρεβενά την οποία θα μοίραζε σε ακτήμονες σε περίπτωση που εκλέγονταν.

Μάλιστα ο Τζαλαζίδης είχε υπάρξει γυρολόγος κομμάτων έχοντας περάσει από τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Αναγέννησης του Κωστή Στεφανόπουλου, της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και του ΔΗΚΚΙ, του Δημήτρη Τσοβόλα.

Ο θρίαμβος του 2009 και η απότομη προσγείωση του 2012

Το 2009 και πριν ακόμα τα μνημόνια «ισοπεδώσουν» τον παλιό δικομματισμό, ο Τζαλαζίδης και το κόμμα του «Χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη» πέτυχαν έναν εκλογικό... θρίαμβο παίρνοντας 1.375 ψήφους.

Το 2012 είπε να γίνει κάπως πιο... συμπεριληπτικός και μετονόμασε το κόμμα του σε «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική ΝΔ, όχι στον πόλεμο, κόμμα επιχείρηση, χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη, σώζω ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδας ΠΑΕΚΕ» θέλοντας ίσως να μείνει στην ιστορία για το «μακρύτερο» όνομα κόμματος στη χώρα. Όσο όμως το όνομα του κόμματος μεγάλωνε τόσο τα ποσοστά του μίκραιναν. Έτσι από τις 1.375 ψήφους του 2009, ο Τζαλαζίδης έπεσε στις 302.

«Εκνευρίστηκα, σηκώθηκα και έφυγα»

Δεν πέρασε παρά ένα εξάμηνο μέχρι τις επόμενες εκλογές, όπου το κόμμα ξανακατέβηκε στις εκλογές με το ίδιο ακριβώς όνομα. Και πέτυχε ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ καθώς δεν έλαβε ούτε μια ψήφο. Δεν ψήφισε ούτε ο ίδιος τον εαυτό του. Μιλώντας λίγο καιρό αργότερα για το γεγονός, ο ίδιος σημείωνε: «Εκνευρίστηκα και αποχώρησα από το εκλογικό τμήμα, επειδή δεν μου έδωσαν επικυρωμένο ψηφοδέλτιο.

Πήρα την ταυτότητα κι εξαφανίστηκα». Μάλιστα, μιλώντας στον Σωτήρη Σκουλούδη, ο Μιλτιάδης Τζαλαζίδης έλεγε: «Το κράτος δεν διένειμε ψηφοδέλτια του κόμματος μου στους δικαστικούς αντιπροσώπους και αντί αυτού, όπως μου είπαν από το υπουργείο Εσωτερικών, έδωσαν την εντολή να δημιουργηθούν τα ψηφοδέλτια μου, με υπογραφή των δικαστικών αντιπροσώπων, σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Κάτι το οποίο δεν έγινε πουθενά».

Τον Ιανουάριο του 2015 το κόμμα ξανακατεβαίνει με το γνωστό πλέον όνομα σιδηρόδρομο και λαμβάνει μόλις μια ψήφο. Άγνωστο βέβαια αν αυτή ήταν του ίδιου του ιδρυτή του ή κάποιου άλλου τολμηρού.newsbomb.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ