Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εξετάζεται η διαγραφή προστίμων σε όσους άνω των 60 ετών, τελικά εμβολιάστηκαν

14/09/2022
81 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα, αν τελικά αποφασιστεί, θα διαγραφεί για εκείνους που τελικά έκαναν το εμβόλιο.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για διαγραφή των προστίμων που είχαν επιβληθεί σε πολίτες άνω των 60 που αρνούνταν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα, αν τελικά αποφασιστεί, θα διαγραφεί για εκείνους που τελικά έκαναν το εμβόλιο.

Ωστόσο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης εμφανίστηκε αδιάλλακτος σχετικά με την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους, υπογραμμίζοντας ότι θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, "μέχρι 31/12 οι υγειονομικοί παραμένουν σε αναστολή, υπάρχει και απόφαση του ΣτΕ που το κρίνει συνταγματικό. Θα επαναξιολογηθεί το μέτρο στο τέλος του χρόνου".

"Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις. Θα ήθελα να μην παραμείνουν στο εθνικό σύστημα υγείας, αλλά στην επαναξιολόγηση όλα θα μπουν στο τραπέζι", τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Επικαιροποιημένα εμβόλια

Σχετικά με τα νέα εμβόλια, ο υπουργός ανέφερε: "Οι οδηγίες αυτές είναι επιστημονικές που δεν βασίζεται σε κάποια επιτροπή εμβολιασμού. Οι άνω των 60 και ευάλωτες ηλικιακές ομάδες έχουν σύσταση για να κάνουν το νέο εμβόλιο ενώ η ηλικιακή ομάδα 30-60, έχει τη δυνατότητα να κάνει το νέο εμβόλιο, σε συννενόηση με τον γιατρό. Η δόση με το νέο εμβόλιο μπορεί να γίνει στο τρίμηνο από την προηγούμενη δόση".

Σχετικά με την επικαιροποίηση, ο υπουργός ανέφερε πως "Όλα τα αμβόλια προστατεύουν από τη βαριά νόσηση, Τα επικαιροποιημένα, παρέζουν κάλυψη όχι μόνο από τη βαριά νόσηση, αλλά προστατεύουν ως ένα κομμάτι και προς τη μόλυνση".

Σχετικά με την μετάλλαξη "Κένταυρος” είναι μια παραλλαγή της Όμικρον και είπε χαρακτηριστικά πως όσο είμαστε στην παραλλαγή Όμικρον δεν υπάρχει πρόβλημα.

Προσωπικός Ιατρός

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχία του προγράμματος "Προσωπικός Ιατρός" που έχει ήδη εγγεγραμμένους 3200 γιατρούς και όταν φτάσει στο 100% θα είναι αναγακαίοι περίπου 1600 γιατρούς ακόμη.

Ο Υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 3.130.000 εγγραφές στον προσωπικό γιατρό, με το πρόβλημα των περιορισμένων επιλογών να υπάρχει στη Αττική και σε άλλες στοχευμένες περιοχές. "Στην Αττική μπορεί να εγγραφει το 50% του γιατρού, άρα χρειάζονται περισσότεροι εγγεγραμμένοι ιατροί." ανέφερε ακόμη.

Ο Θάνος Πλεύρης διευκρινίζει ότι "για τη συνταγογράφηση και για να μην υπάρξει επιβάρυνση στη συμμετοχή, αρκεί να έχει εγγραφεί κάποιος σε προσωπικό γιατρό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μόνο ο συγκεκριμένος γιατρός θα μπορεί να συνταγογραφεί".

Όπως αναφέρει, "προσαρμοζόμαστε καθώς, υπάρχει ελευθερία κινήσεων στον πολίτη. Η πολιτεία εξασφαλίζει δωρεάν γιατρό σε όλους. Η μόνη υποχρέωση είναι η εγγραφή. Όπως κινείται ο θεσμός σε 40 ημέρες, δε θα χρειαστεί να επιβληθεί κάποια κύρωση".


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ