Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εξώδικο των νοσοκομειακών γιατρών στην Υφ. Υγείας Μ. Γκάγκα - Ζητούν να αποσύρει η εγκύκλιος για τις εφημερίες

03/05/2023
74 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Εξώδικο στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Mίνα Γκάγκα απέστειλε η Ένώση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ζητώντας την άμεση απόσυρση νέας εγκυκλίου, ενώ παράλληλα οι γιατροί δηλώνουν ότι θα προβούν σε κάθε νομική ενέργεια.

Οι γιατροί των δημόσιων Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, χαρακτηρίζουν τη νέα εγκύκλιο «ακρως εξευτελιστική και επικίνδυνη για τους ασθενείς και τους συναδέλφους της αν. υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα», καθώς εισάγει το καθεστώς «εφημερίας τομέα», δηλαδή σε κάθε εφημερία συγκεκριμένου Τομέα νοσοκομείου (π.χ. παθολογικός, χειρουργικός) να εφημερεύει γιατρός ο οποίος θα καλύπτει και άλλες ειδικότητες, οι οποίες παρουσιάζουν έλλειψη. (π.χ. καρδιολόγος στη θέση παθολόγου, ή χειρουργός στη θέση ορθοπεδικού κλπ).

«Η υπουργική εγκύκλιος που εισάγει το καθεστώς «εφημερία τομέα» έχει ως μόνο σκοπό την συγκάλυψη των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, που είναι παράνομο και επικίνδυνο για τις ζωές των ασθενών. Πρόκειται για έγγραφο χωρίς νομική αξία. Οι ευθύνες οι δικές της μεταφέρονται στους συναδέλφους της ιατρούς, κάτι που θα οδηγήσει όσους ιατρούς έχουν απομείνει στο ΕΣΥ σε μαζικές παραιτήσεις
επιπλέον!», σημειώνουν οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ, ενώ παρόμοιες ανακοινώσεις εξέδωσαν και η Ομοσπονδίες των γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία (ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ).

Οι γιατροί αναφέρουν πως έχουν τα εξής αιτήματα :

➢ Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου!
➢ Καλούμε τους συνάδελφους Προέδρους και μέλη των Επιστημονικών Συμβουλίων να αρνούνται την προέγκριση προγραμμάτων τους στην έκθεση ασθενών σε κίνδυνο.
➢ Καλούμε όλους τους συνάδελφους ειδικούς και ειδικευόμενους να αρνούνται να εφημερεύσουν σε εφημερία τομέα γιατί αυτό συνιστά
αντιποίηση ειδικότητας.
➢ Προχωρούμε σε εξώδικο προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας και θα προβούμε σε κάθε νομική ενέργεια.

Επίσης, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ προς τον Πρωθυπουργό, ζητώντας ανάκληση της σοβαρής αυτής Υπουργικής Εγκυκλίου που διαλύει τα νοσοκομεία της χώρας.

Οι γιατροί θα υπηρετήσουν την επιστήμη τους με τους κανόνες της ειδικότητάς τους.newsit.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ