Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ελλάδα: Τεράστια αύξηση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων

12/11/2023
84 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η ελληνική αγορά καινούργιων αυτοκινήτων κινείται ολοταχώς προς τις 135.000+ μονάδες με τον Οκτώβριο να καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση σε σχέση με τις πωλήσεις του αντίστοιχου μήνα πέρυσι.

Με αύξηση 44,9% έτρεξαν οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων το μήνα Οκτώβριο στην ελληνική αγορά. Οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν στις 11.290 μονάδες έναντι 7.791 μονάδων που κατεγράφησαν ένα χρόνο πριν.

Ως εκ τούτου, οι συνολικές πωλήσεις 10μηνου ανήλθαν στις 115.800 μονάδες διευρυμένες κατά 27,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Δημοφιλέστερη κατηγορία μοντέλων παραμένει εκείνη των μικρών SUV όπου τον περασμένο Οκτώβριο κατέκτησε μερίδιο 31,9% επί του συνόλου των πωλήσεων ενώ και στις πωλήσεις 10μήνου παραμένει η πιο δημοφιλής κατηγορία με μερίδιο 26,3%.

Η αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία των μικρομεσαίων SUV κατέκτησε μερίδιο αγοράς 25,9% τον περασμένο Οκτώβριο ενώ στο σύνολο 10μήνου το ποσοστό του 21,3% είναι ελαφρώς χαμηλότερο (-1,2%) από εκείνο της περασμένης χρονιάς για την ίδια περίοδο.

Σε επίπεδο τεχνολογίας, τα μοντέλα με υβριδικά συστήματα σημείωσαν σημαντική αύξηση 7,7% τον περασμένο μήνα. Υπολογίζεται πως ένας στους τρεις αγοραστές καινούργιου αυτοκινήτου τον περασμένο μήνα επέλεξε μοντέλο με υβριδικό σύστημα.

Επίσης αύξηση της τάξεως του 3% σημείωσαν τα ηλεκτρικά και τα επαναφορτιζόμενα (plug-in) υβριδικά ενώ μικρές απώλειες (-1,6%) είχαν τα βενζινοκίνητα μοντέλα. Ωστόσο τα μοντέλα με κινητήρες diesel συνέχισαν την πτώση τους με μειωμένες πωλήσεις κατά 7,1%.


topgeargreece.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ