Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ένα πολύ ξεχωριστό και ατμοσφαιρικό καφενείο στο Παγκράτι

18/05/2022
178 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η άνοιξη έχει μπεί για τα καλά και οι περισσότεροι άνθρωποι προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές κοντινές η και λίγο πιο μακρινές τους αποδράσεις από την Αθήνα.

Είναι όμως και εκείνοι που δεν εγκαταλείπουν το "κλεινόν άστυ" και παραμένουν πιστοί στις αγαπημένες τους συνήθειες.

Μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων είναι αναμφισβήτητα ο καφές. Αντιμετωπίζεται ως ιεροτελεστία σε πολλούς χώρους όπως τα μπάρ, οι καφετέριες και φυσικά τα παραδοσιακά καφενεία , όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών κοινωνικοποιούνται και αν κατά τους προηγούμενους αιώνες οι γυναίκες δεν ήταν ευπρόσδεκτες , στις μέρες του 21ου αιώνα συχνάζουν και απολαμβάνουν τον καφέ τους ή το τσαί τους.

Ένα πολύ ξεχωριστό και ατμοσφαιρικό καφενείο βρίσκεται στο Παγκράτι, Εμπεδοκλέους 60-62 - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ . Εδώ και σαράντα χρόνια είναι ένα σταθερό σημείο συνάντησης ιδιαίτερων και έξυπνων ανθρώπων.

Ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου το 2013 από την κ. Εύη Λαγού, όπου μαζί με την μητέρα της κ. Σοφία Ντζέμου του έδωσαν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό και μπαροκ χρώμα.

Η κ. Σοφία Ντζέμου μας είπε χαρακτηριστικά :" Αγαπάω πολύ την δουλεία μου και τον συγκεκριμένο χώρο. Έχω ζήσει αξέχαστες στιγμές εδώ με πολλούς τακτικούς θαμώνες του καφενείου, όπως ο πατέρας σας...Μια ευχάριστη στιγμή καταγεγραμμένη στη μνήμη μου είναι η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας , ενώ δυσάρεστες και πολύ λυπηρές είναι οι στιγμές που έμαθα εδώ για το θάνατο ενός δικού μας ανθρώπου"


Ο κ. Βασίλης Κουζούπης έμπορος και πελάτης του καφενείου μας ανέφερε: " Η πανδημία του κορονοιου έχει απομακρύνει τους ανθρώπους . Έρχομαι στο παραδοσιακό καφενείο γιατί βρίσκω εκλεκτή παρέα και έχω εξαίσια εξυπηρέτηση "


Ο κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, αρχιτέκτων μας είπε: " Στο συγκεκριμένο χώρο ανταλλάσουμε ελεύθερα απόψεις για την πολιτική, το ποδόσφαιρο και την κατάσταση της Ελλάδας. Διαβάζουμε εφημερίδες και γεμίζει το μυαλό μας με καινούργιές πληροφορίες. Αυτό είναι κάτι που μας ανανεώνει καθημερινά"


 Ο κ. Γιώργος Μπακομιχάλης , κρατικός υπάλληλος είπε : ' Εδώ βρίσκεις καλούς ανθρώπους που λένε αυτά που σκέφτονται και εξωτερικεύουν αυτά που νιώθουν . Στην εποχή της ακρίβειας και του κέρδους οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και λογικές έτσι ώστε όλοι να μπορούν να απολαύσουν ότι επιθυμούν"

Ο κ. Παναγιώτης Νταβός , στρατηγός μας είπε: " Στο καφενείο συναντίομαστε χρόνια αγαπημένοι φίλοι από διαφορετικά επαγγέλματα . Στη ζωή πρέπει να είμαστε επαγγελματίες , να υποστηρίζουμε και να προσφέρουμε στους νέους , που μέσα στη κρίση παλεύουν νυχθημερόν για την επιχείρηση τους."


Αργότερα προστέθηκαν στην παρέα ο κ . Κώστας, ο κ. Παναγιώτης και ο κ΄Θέμης. Όλοι μαζί απόλαυσαν τον καφέ τους και τη χαρά της παρέας, συζητώντας τα νέα της ημέρας. 



Μαρία Κλ. Χατζηνικολάου


Αφιέρωση


Το ρεπορτάζ αφιερώνετε στη μνήμη του πατέρα μου Κλεοβούλου Αλ. Χατζηνικολάου που έχασε τη ζωή του στο νησί της ΚΩ στις 7-6-2021 και σε λίγες μέρες συμπληρώνετε ένας χρόνος από τον θάνατο του.

Μπαμπά σε ευχαριστώ για τον μοναδικό καφέ που είχαμε μοιραστεί στις 25 - 2 -2021 στο συγκεκριμένο παραδοσιακό καφενείο...




Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ