Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου: 6 προτάσεις για την έλλειψη προσωπικού στον τουριστικό κλάδο

14/09/2023
138 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Έξι προτάσεις που δίνουν λύσεις στο φλέγον ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στα ξενοδοχεία περιλαμβάνονται στο υπόμνημα που κατέθεσε η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Το υπόμνημα κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η Ένωση προτείνει την επαναφορά του καθεστώτος χορήγησης του επιδόματος ανεργίας των εποχικά απασχολούμενων στα προ των μνημονίων επίπεδα, την παροχή κινήτρων για την απασχόληση συνταξιούχων ξενοδοχοϋπαλλήλων, κ.ά.

Ανατολικά οι προτάσεις:

1. Επανεξέταση του καθεστώτος χορήγησης του επιδόματος ανεργίας των εποχικά απασχολούμενων και επαναφορά στα προ των μνημονίων επίπεδα, λαμβανομένου υπόψη του χρόνου απασχόλησης του κάθε εργαζομένου. Ελάχιστο χρόνο καταβολής επιδόματος το 5/μηνο και αύξηση του επιδόματος λόγω σημαντικής μεταβολής του κόστους ζωής . Καθορισμός του ύψους του επιδόματος ανεργίας ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου μισθού ( αντιστοίχιση μισθολογικής κατηγορίας σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις των  ξενοδοχοϋπαλλήλων με αντίστοιχες κατηγορίες επιδόματος ανεργίας )

2. Παροχή κινήτρων για την απασχόληση συνταξιούχων ξενοδοχοϋπαλλήλων – χωρίς να περιορίζεται σε αυτούς , π.χ. με μείωση του ποσού που περικόπτεται η σύνταξή τους σε περίπτωση εργασίας. 

3. Επαναλειτουργία με ευνοϊκούς όρους της σχολής Τουρισμού στο Ηράκλειο. Θυμίζουμε ότι η Κρήτη είναι η μεγαλύτερη τουριστική αγορά της χώρας και η παραγωγή τόσο ικανών εργαζομένων , όχι και στελεχών πρέπει να είναι προτεραιότητα. Μια ιδανική εξέλιξη για την Κρήτη είναι η σχολή να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα, στα πρότυπα της Ελβετίας, πρωτοβουλία που είχατε ξεκινήσει με τον καθηγητή Χ. Κοκώση στην προηγούμενη θητεία σας και δυνητικά θα αποτέλεσε legacy έργο σας. Η δημιουργία των κέντρων εκπαίδευσης μπορεί να συνδυαστεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας αλλά και με τη δράση ΜΚΟ όπως η Odyssea (www.odyssea.com) 

4. Παροχή κινήτρων σε νέους απασχολούμενους στον τουρισμό ώστε να παραμένουν στον κλάδο, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. 

5. Παροχή κινήτρων στα ξενοδοχεία για διεύρυνση του χρόνου των εποχικά απασχολούμενων με σημαντική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για του μήνες Μάρτιο και Νοέμβριο, αφού και τα έσοδα είναι σημαντικά μειωμένα και η πελατεία διαφορετικού προφίλ.

6. Συνεργασία με την Περιφέρεια για θέσεις εργασίας σε περισσότερες  ειδικότητες από υπηκόους τρίτων χωρών, σε συνδυασμό με τη ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών για έκδοση άδειας εργασίας αυτών .


tornosnews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ