Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ένσταση κατατέθηκε από ιδιώτη για τον διαγωνισμό καθαριότητας του Δήμου Κω

12/05/2023
522 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Στα μέσα του καλοκαιριού αναμένεται να γίνουν οι νέες προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων στην υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Κω. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης σε δηλώσεις του στο «ΒτΚ» εξήγησε το τι μέλλει γενέσθαι γύρω από την συνεργασία με ιδιώτη για το θέμα της καθαριότητας και παράλληλα εξήγησε την διαδικασία σχετικά με τα ακαθάριστα οικόπεδα.

Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις εποχικών εργαζομένων

« Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των προσλήψεων εποχικών υπαλλήλων για την υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου».

Θυμίζουμε ότι κάθε χρόνο η πλειοψηφία των δήμων της χώρας αιτούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των τουριστικών περιοχών, δυστυχώς όμως φτάνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού για να στελεχωθούν με προσωπικό οι υπηρεσίες.

Ένσταση στον διαγωνισμό για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Σε ότι αφορά την συνεργασία με ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων, όπως μας εξήγησε ο κ. Καμπουράκης κατατέθηκε ένσταση από ιδιώτη στον διαγωνισμό που διεξήχθη από τον Δήμο Κω και έτσι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκδίκασης που προορίζονται για 23 Μαΐου 2023, τρέχουν κάποιες άλλες διαδικασίες για να καλυφθεί το κενό που έχει παρουσιαστεί.

« Στον διαγωνισμό κατατέθηκε ένσταση. Έτσι για να καλυφθεί το κενό, καθώς πρόκειται να εκδικαστεί στις 23 Μαΐου και δεν μπορούμε να περιμένουμε ως Υπηρεσία, εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εργασίας που παρουσιάζεται, λόγω του τουρισμού σα κινηθούμε μέσω του άρθρου 32. Μας δίνεται λοιπόν η δυνατότητα, μέσω αυτού του άρθρου να κάνουμε απευθείας ανάθεση με διαπραγμάτευση, για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες. Το έχουμε ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι στις επόμενες 10-14 ημέρες. Μας δίνεται η δυνατότητα για λόγους δημόσιας υγείας να χρησιμοποιήσουμε το άρθρο 32 σε αυτή την έκτακτη ανάγκη».

Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες – Ποιες οι ενέργειες του Δήμου Κω

Σε ότι αφορά τα οικόπεδα και τον υποχρεωτικό καθαρισμό από τους ιδιοκτήτες και τις κινήσεις που κάνει ο δήμος σε περίπτωση μη καθαρισμού, εξήγησε όλα τα βήματα ο αντιδήμαρχος.  

« Προσπαθούμε με κάποιες συστάσεις να ενημερώσουμε τους ιδιοκτήτες των ακαθάριστων οικοπέδων τις υποχρεώσεις τους. Δεν θέλουμε ως δήμος Κω να μπαίνουμε στη λογική της υποβολής προστίμων. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν καθαρίζονται τα οικόπεδα λόγω αμέλειας υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα. Πάντοτε με ήπιο τρόπο προσπαθούμε να ενημερώσουμε για την υποχρέωση του καθαρισμού των οικοπέδων. Αν δημιουργείται όμως πολύ μεγάλο πρόβλημα και κίνδυνος τότε παρεμβαίνει ο δήμος γίνεται ο καθαρισμός και στη συνέχεια επιβάλλεται το ανάλογο πρόστιμο όπως ορίζεται».

Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη της Υπηρεσίας

Τέλος ο κύριος Καμπουράκης ευχαρίστησε δημοσίως τα στελέχη στην υπηρεσία πρασίνου και καθαριότητας οι οποίοι καθημερινά ξεπερνούν τους εαυτούς τους προκειμένου να παραμένει το νησί καθαρό την ώρα που η υπηρεσία είναι σοβαρά υποστελεχωμένη.


Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Προσλήψεις
Προσλήψεις 13/05 - 10:36
Μονοσταυρη τώρα που θα μας προσλάβεις
Πως αλλιώς να μαζεφτουν οι ψηφοι
12/05 - 19:11
Απορία
Και πέρυσι το ίδιο είχε γίνει με τον ιδιώτη κ Καμπουράκη τυχαίο δεν νομίζω. Οι υπάλληλοι καθαριότητας γνωρίζετε ότι δουλεύουν 14 νύχτες συνεχόμενα χωρίς ρεπό;Γνωρίζετε ότι αυτό είναι παράνομο;Προσωπική ζωή για αυτους δεν υπάρχει!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ