Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΕΟΔΥ: Στάλθηκε εγκύκλιος στα νοσοκομεία για την ευλογιά των πιθήκων

20/05/2022
46 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Συναγερμός και παγκόσμια ανησυχία έχει σημάνει μετά τα κρούσματα της λεγόμενης “ευλογιάς των πιθήκων” που έχουν εντοπιστεί σε ανθρώπους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και ο ΕΟΔΥ, ενώ σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ήδη έχει σταλεί σχετική εγκύκλιος σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Kαταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην Ιταλία
Η είδηση έρχεται λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι οι γιατροί του νοσοκομείου λοιμωδών νοσημάτων της Ρώμης Λάτζαρο Σπαλαντσάνι διέγνωσαν το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία.

Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στην χώρα αφού έκανε διακοπές στις Κανάριες Νήσους. Ο ασθενής έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας, βρίσκεται σε απομόνωση και η γενική κατάσταση της υγείας του στη φάση αυτή δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Καταβάλλεται προσπάθεια, τέλος, με στόχο να ειδοποιηθούν όλοι όσοι είχαν έρθει σε επαφή με τον νέο τις ημέρες πριν διαγνωσθεί με την ασθένεια.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μετά τη Βρετανία, χθες, Τετάρτη, η Ισπανία, η Πορτογαλία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν την ευλογιά των πιθήκων ή κάτι που μοιάζει με αυτή την ασθένεια στο έδαφός τους.

Τι είναι η “ευλογιά των πιθήκων” – Ποια τα συμπτώματά της
Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια σπάνια, λοιμώδης ασθένεια, παρόμοια με την ανθρώπινη ευλογιά που εξαλείφθηκε το 1980. Μολονότι είναι πιο ήπια και οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν μέσα σε μερικές εβδομάδες, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.

Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυικούς πόνους, πρήξιμο στους λεμφαδένες, ρίγη και κόπωση. Επίσης οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν δερματικά εξανθήματα, τα οποία συχνά ξεκινούν από το πρόσωπο και εξαπλώνονται σε άλλα σημεία του σώματος, περιλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων.

Δεν υπάρχει θεραπεία για την ευλογιά των πιθήκων, η οποία μεταδίδεται από την επαφή με τον μολυσμένο ασθενή ή με τα σωματικά υγρά του, περιλαμβανομένου του σάλιου. Η ασθένεια συνήθως υποχωρεί από μόνη της.

Πηγή: TheToc


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/06 - 17:59
Ξυπνήστε
https://rumble.com/v15hx89-boom-caught-red-handed-planning-monkeypox-pandemic.html

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ