Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

EΟΠΥΥ: Προσοχή σε παραπλανητικά SMS προς ασφαλισμένους

17/01/2024
71 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Την προσοχή των ασφαλισμένων του εφιστά ο ΕΟΠΥΥ σχετικά με παραπλανητικά μηνύματα που αποστέλλονται σε κινητά τηλέφωνα και υποτίθεται πως φέρουν το λογότυπο του Οργανισμού.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ είναι η https://www.eopyy.gov.gr/. Αντίθετα, η πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέσω μηνύματος είναι η «https://eopyy-govgr[.]com/web/index»

Ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο, που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για την απενεργοποίησή της.

Ωστόσο, εφιστάται εκ νέου η προσοχή στους ασφαλισμένους, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα, τα οποία είναι μόνο ενημερωτικά, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ). Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας, που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του ΦΑΥ.

Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ τονίζει ότι δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων, όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ