Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Επεκτείνεται το μπόνους σε όλο το Δημόσιο - Θα παίρνουν έξτρα χρήματα οι εργατικοί δημόσιοι υπάλληλοι

22/03/2024
308 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Την εφαρμογή του συστήματος μπόνους σε όλο το Δημόσιο και στους φορείς του προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών με νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Οπως τόνισε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, «θέλουμε να εισάγουμε υγιή κίνητρα για τους δημόσιους υπαλλήλους· αυτοί που είναι πιο αποδοτικοί και καλύτεροι στη δουλειά τους να αμείβονται περισσότερο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέκταση του συστήματος μπόνους αφορά υπαλλήλους και όχι ολόκληρες διευθύνσεις ή υπηρεσίες. Δηλαδή, η χρηματική ανταμοιβή θα «ξεκλειδώνει» για μια υπηρεσία με την επίτευξη του στόχου που έχει προαποφασιστεί και τεθεί σε επίπεδο υπουργού και στη συνέχεια ο προϊστάμενος θα αναλαμβάνει να κατανείμει το ποσό ανάλογα με την απόδοση του κάθε υπαλλήλου.

Καθώς οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί σχετίζονται και με τους στόχους του Σχεδίου Ανάκαμψης, είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα μισθολογικά κλιμάκια των δημοσίων υπαλλήλων, ούτε στο ύψος του μισθού που λαμβάνει ο καθένας.

Επίσης, το μπόνους δεν θα δοθεί σύμφωνα με τους έως τώρα σχεδιασμούς οριζόντια σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, ακόμη και αν ενεπλάκησαν με στόχο που η επίτευξή του έχει σχετιστεί με το μπόνους.

«Θέλουμε αυτοί που είναι πιο αποδοτικοί και καλύτεροι στη δουλειά τους να αμείβονται περισσότερο».
Το σύστημα της απόδοσης χρηματικού μπόνους έχει εφαρμοστεί πιλοτικά από το 2022 (νόμος 4940) για συγκεκριμένες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων και συγκεκριμένα:

• Οσους εμπλέκονται με την εφαρμογή των ετήσιων σχεδίων δράσης των υπουργείων.

• Οσους εργάζονται για την επίτευξη έργων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

• Οσους εργάζονται για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων.

Καθιερώθηκε έτσι ένα σύστημα κινήτρων με την οικονομική ανταμοιβή των υπαλλήλων για την υλοποίηση συγκεκριμένων και προσυμφωνημένων στόχων συνολικού ύψους 35 εκατ. ευρώ. Ο προϊστάμενος της μονάδας καθορίζεται ως υπεύθυνος για την παροχή των ανταμοιβών που έχει άμεση σχέση με την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα του καθενός από τους υπαλλήλους.

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο, η εφαρμογή του συστήματος κινήτρων στο Δημόσιο θα περάσει στην επόμενη φάση, όπως είχε εξαγγελθεί. Θα δημιουργηθεί έτσι ένας συγκεκριμένος μηχανισμός κινήτρων, ο οποίος θα συνδέεται άμεσα με τη στοχοθεσία που τίθεται σε κάθε μονάδα. Υπενθυμίζεται ότι η στοχοθεσία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αξιολόγησης των προϊσταμένων, σύμφωνα με τη νομοθεσία που αφορά την αξιολόγηση των δημο-σίων υπαλλήλων.

Στο νέο σύστημα μπόνους για τους δημόσιους υπαλλήλους που αναμένεται να παρουσιαστεί περιλαμβάνονται τρεις κατηγορίες στόχων: αυτοί που αναφέρονται στα ετήσια σχέδια δράσης των υπουργείων, αυτοί που ενδεχομένως θα αποφασίσει να προσθέσει ο εκάστοτε υπουργός και οι στόχοι που θα θέσει στους υφισταμένους ο γενικός διευθυντής όπως οφείλει. Οσον αφορά, ωστόσο, την εφαρμογή του συστήματος του μπόνους, θα προηγείται αξιολόγηση και προτεραιοποίηση των στόχων από τον αρμόδιο υπουργό και το μπόνους θα αφορά κάθε έτος τις διευθύνσεις που έχουν σχέση με την επίτευξη των σημαντικών στόχων που έχουν τεθεί. Θεσμοθετείται επίσης συγκεκριμένο σύστημα για την τεκμηρίωση της επίτευξης των στόχων.

Δικλίδες ασφαλείας
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι εφόσον «ξεκλειδώσει» το ποσό του μπόνους για συγκεκριμένη διεύθυνση, στο νομοσχέδιο προβλέπονται δικλίδες ασφαλείας ώστε τα χρήματα να μη μοιράζονται σε όλους τους υπαλλήλους με ισοπεδωτικό τρόπο. Και αυτό διότι σε αυτή την περίπτωση αίρεται η έννοια του κινήτρου για καλύτερη απόδοση. Είναι σημαντικό, στο πλαίσιο της παροχής κινήτρων προς τους υπαλλήλους, το ποσό που θα δοθεί να είναι κατά κάποιον τρόπο σημαντικό, ώστε να έχει διάθεση ο υπάλληλος να καταβάλει προσπάθεια για να το πάρει.

Πηγή kathimerini.gr - Τάνια Γεωργιοπούλου


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/03 - 01:42
Αναξιοκρατία
Αυξήσατε το επίδομα θέσεων ευθύνης αλλά τις θέσεις ευθύνης στις Αποκεντρωμένες διοικήσεις κατέχουν με αναπλήρωση άτομα που δεν έχουν κριθεί με κανένα κριτήριο!!! Χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία! Με πλήρη αναξιοκρατία στα τυφλά ανάλογα με το ποιος άρεσε κάποτε σε κάποιον συντονιστή! Για ποιο λόγο εμποδίζεται να εξελιχθούν άλλοι υπάλληλοι και να έχουν το δικαίωμα να προαχθούν στις θέσεις αυτές; γιατί κάθε χρόνο ψηφίζετε νόμο για το πώς πρέπει να επιλέξετε τους προϊσταμένους αλλά ποτέ δεν τους έχετε εφαρμόσει και μένουν πάντα οι ίδιοι μαζεύοντας μόρια σε βάρος των αξιών υπαλλήλων που θα έπρεπε να κατέχουν τις θέσεις αυτές; γιατί δεν προχωράει η προκήρυξη των θέσεων των προϊσταμένων; για ποιο λόγο πρέπει να έχουμε τους ίδιους μέχρι να πεθάνουν ενώ ο νόμος λέει ότι πρέπει να αλλάξουν ανά τριετία;;;;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 23/03 - 09:54
Ανώνυμος
Για τα δικά μας τα παιδιά πάλι λίγοι θα τα πάρουν και ας βγάζουν άλλοι τη δουλειά
Τκ18
Τκ18 22/03 - 18:10
Μπανανια
Αυτά είναι.....και οι ξενοδοχουπαλληλοι μένουν με την 3μηνη ανεργία δουλεύοντας 12 ώρες την μέρα κάθε μέρα για 8 μήνες με την χειριστή συμπεριφορά σε αντίξοες συνθήκες, κράτος μπανανίας που σκοτώνει στα τρένα κ στο μάτι.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ