Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Επίδομα θέρμανσης και για το ρεύμα σε 1,2 εκατ. ευάλωτα νοικοκυριά – Τα ποσά και τα κριτήρια – Ιανουάριο οι αιτήσεις

02/11/2023
75 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σε 1,2 εκατομμύρια ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά επικεντρώνεται το επίδομα θέρμανσης για το ρεύμα, με τις αιτήσεις να ξεκινούν τον προσεχή Ιανουάριο.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά την εξειδίκευση των μέτρων την Πέμπτη (02.11.23), το έκτακτο επίδομα θέρμανσης και για το ρεύμα θα δοθεί σε εκείνους που δεν είναι κοινωνικά αλλά ενεργειακά ευάλωτοι και ανέρχονται σε 1,2 εκατομμύρια. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για τεράστιο αριθμό καταναλωτών, οι οποίοι πλέον είναι περίπου οι μισοί του συνόλου των καταναλωτών. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, θα ισχύει 20% προσαύξηση για κάθε τέκνο. Παράλληλα, θα συνεχίσουν οι ενισχύσεις για τους κοινωνικά ευάλωτους.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα είναι ενιαία και μάλιστα προσαυξημένα (στο εισόδημα) για οικογένειες με παιδιά.

«Η ενίσχυση θα είναι 60 ευρώ το μήνα ισόποση με το επίδομα θέρμανσης και το συνολικό κόστος είναι 120 εκατομμύρια. Ελάχιστο ποσό το τρίμηνο είναι τα 45 ευρώ και μέγιστο τα 480. Όσοι κάνουν την αίτηση, θα βλέπουν την ενίσχυση στους αντίστοιχους λογαριασμούς κατανάλωσης ως έκπτωση, αφού δεν πρόκειται για προκαταβολή», είπε ο υπουργός Ενέργειας.

Ισχύουν τα κριτήρια επιδόματος θέρμανσης, αφαιρουμένων όσων παίρνουν επίδομα θέρμανσης και όσων είναι σε κοινωνικό τιμολόγιο, Α, Β και Γ, πρόσθεσε.

Σχετικά με τα νέα τιμολόγια για οικιακούς και μη καταναλωτές ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι από 1.1.2024 οι καταναλωτές που δεν θα επιλέξουν θα μεταπέσουν αυτομάτως στο ειδικό κοινό τιμολόγιο που οι προμηθευτές έχουν υποχρέωση να το διατηρήσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2024 και να το προσφέρουν και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2025.

Τα νέα τιμολόγια έχουν χρωματική επισήμανση με τα σταθερά να είναι μπλέ, Το πράσινο είναι το νέο και αυτό το τιμολόγιο υπάρχει δεδομένου ότι οι προμηθευτές έχουν σύγκρουση συμφερόντων και έτσι ανέλαβε γι αυτούς να επιλέξει το ύψος του η Πολιτεία κάτι που θα επιτρέπει στους καταναλωτές να συγκρίνουν, έίπε ο κ. Σκυλακάκης. «Δημιουργήσαμε ένα τιμολόγιο που θα είναι ίδιο μεταξύ όλων των προμηθευτών, συνεπώς θα επιτρέπει στους καταναλωτές κάθε μήνα να συγκρίνουν για το ποιος είναι φθηνότερος», πρόσθεσε.


newsit.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ