Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Έρχεται «κόφτης» στις μετακινήσεις με… χρονόμετρο [Βίντεο]

25/01/2021
117 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν σήμερα (25/01), οι Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, σε ΣΚΑΪ και ANT1 αντίστοιχα, παρά το γεγονός πως δε θα μπει «κόφτης» στα SMS στο 13033 σχετικά με τις μετακινήσεις για αγορές, ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν αλλά συστήματα, όπως η εφαρμογή e-katanalotis, για ψώνια με «χρόνομετρο».

Αναλυτικότερα, το e-katanalotis, θα δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη, να βλέπει πόσος χρόνος του απομένει για να ολοκληρώσει τις αγορές του. Ο κάθε πολίτης, με τον δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να βγει για τα ψώνια του αλλά στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο, το οποίο θα σταματά, όταν θα έχει συμπληρωθεί το προβλεπόμενο δίωρο.

Ασφαλώς, εάν εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, ενδεχομένως, να υπάρξουν διαφοροποιήσεις και στο sms στο 13033, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση πιθανώς να υπάρχουν αλλαγές και στη χρήση του κωδικου 2, με τους κ. Πιερρακάκη και κ. Σταμπουλίδη να επιβεβαιώνουν πως πραγματοποιούνται συζητήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με το ζήτημα, επισημαίνοντας βέβαια ότι θα υπάρχει δυσκολία για τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Η συζήτηση σχετικά με την χρήση του e-katanalotis, έρχεται στο προσκήνιο, έτσι ώστε να αποφεύγονται τα κόλπα με τα SMS στο 13033 και τα χαρτιά, καθότι, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας, αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν περιπολίες και ελέγχους στους πολίτες «έκοψαν» δεκάδες πρόστιμα έξω από καταστήματα, καθώς διαπιστώθηκαν περιπτώσεις πολιτών που έστειλαν δύο, τρία ή και παραπάνω SMS στο 13033, ή είχαν μαζί τους πολλές χειρόγραφες βεβαιώσεις, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ επισήμανε παράλληλα ότι, επιβλήθηκε πρόστιμο σε ορισμένους πολίτες, καθώς, δεν είχαν στείλει καν SMS, τονίζοντας ότι η Αστυνομία, είχε εντολή, «να κάνει αντιπαραβολή του SMS στο 13033 και του χρόνου με τον χρόνο που κόπηκε η απόδειξη».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

https://tvxs.gr/news/ellada/erxetai-koftis-stis-metakiniseis-me-xronometro




Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ