Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Έρχεται νέα επιδότηση για απασχόληση νέων ελεύθερων επαγγελματιών στην ψηφιακή οικονομία

21/05/2022
127 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Την ενίσχυση νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργηθεί από 1/1/2022 και μετά, από πρώην άνεργους ηλικίας 30-45 ετών θα χρηματοδοτήσει με 47,65 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ ένα πρόγραμμα που μόλις εγκρίθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης. Θα τρέξει μέσω του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και ονομάζεται «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία». 

Έμφαση θα δοθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ψηφιακή οικονομία. Περιλαμβάνονται οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις της κοινωνικής οικονομίας.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες. Η επιχορήγηση θα ανέρχεται σε 14.800 ευρώ ανά επιχείρηση.

Ωφελούμενοι είναι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες / επιχειρηματίες που ήταν άνεργοι πριν την ίδρυση της νέας επιχείρησης. Στόχος είναι η προκήρυξη εντός του Ιουνίου.

Η διαδικασία αξιολόγησης των δυνητικά ωφελούμενων νέων επιχειρήσεων θα είναι συγκριτική. Το συνολικό κόστος είναι 47,656 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 38,12 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα θα είναι η εθνική συμμετοχή.

Στο πλαίσιο της παρούσας δράσης θα ενισχυθούν 3.000 νέες επιχειρήσεις στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας καθώς και 220 νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας επιλέχθηκε λόγω της απολιγνιτοποίησης της περιοχής και για να λειτουργήσει ως πιλότος για τη διευρυμένη υλοποίηση της δράσης στις υπόλοιπες Περιφέρειες σε Μετάβαση της χώρας. Δηλαδή προς το παρόν εξαιρείται ως περισσότερο ανεπτυγμένη περιφέρεια η Αττική, αλλά και το Νότιο Αιγαίο και η Στερεά Ελλάδα, αν και μπορεί μα γίνουν αλλαγές έως την τελική προκήρυξη (σ.σ. τώρα είναι η φάση της προκήρυξης προς τους φορείς υλοποίησης).


insider.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ