Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Έρχεται νέα μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές

29/09/2023
118 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Από την 1η Ιανουαρίου του 2024 θα τεθεί σε ισχύ η νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στις αρχές του επόμενου έτους θα μειώσουμε τις εισφορές επιπλέον 1%, τις έχουμε ήδη μειώσει κατά 4% και θέλουμε να φτάσουμε μείωση 5% των εισφορών» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης στο 3ο Thessaloniki Metropolitan Summit με θέμα «FINANCE, GROWTH AND RRF - New employment benefits & Greece’s economy - Fintech and economic growth: moving forward?».

Όπως είπε: «δουλεύουμε πάνω σε ένα σχέδιο, το οποίο θα μας δώσει περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για να κινηθούμε πιο γρήγορα στο μέλλον προς την κατεύθυνση αυτή. Άρα, ναι, η Ελλάδα είναι μια φανταστική χώρα για να ζει κάποιος και για εμένα η Θεσσαλονίκη είναι η καλύτερη πόλη για να ζει κάποιος».

Παράλληλα τόνισε: «οι ευρωπαϊκές οικονομίες περνούν μια ύφεση, κινούνται προς μια ύφεση. Ελπίζω να κάνω λάθος αλλά σίγουρα υπάρχει μια επιβράδυνση στις ευρωπαϊκές οικονομίες. Η Ελλάδα δεν βιώνει κάτι τέτοιο. Ο υπουργός Οικονομικών που είναι στενός φίλος μου, ο κύριος Χατζηδάκης, έχει την ευθύνη και το άγχος να επιταχύνει η οικονομία μας γοργά για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της».

Για αυτό το λόγο διευκρίνισε: «πρέπει λοιπόν να κινηθούμε γρήγορα στις μεταρρυθμίσεις μας. Και θα το κάνουμε. Γιατί πιστεύουμε στην πραγματική δύναμη που διαθέτει η χώρα μας».

O Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης προέβη στην ακόλουθη διευκρινιστική δήλωση:

«Την περασμένη τετραετία μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που είχε σημαντική συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης κατά σχεδόν 300.000 άτομα και στη μείωση του ποσοστού ανεργίας από 16,9% τον Ιούλιο του 2019 σε 10,8% τον Ιούλιο του 2023. Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. προβλέπεται μείωση μιας επιπλέον ποσοστιαίας μονάδας, κάτι που θα συνδράμει στην επιπλέον αύξηση της απασχόλησης αλλά και στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, καθώς οι μειώσεις αφορούν τόσο στις εργοδοτικές όσο και στις εργατικές εισφορές.

Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει αυτό να γίνει σε δύο δόσεις κατά 0,50% το 2025 και κατά 0,50% το 2027, καθώς ο δημοσιονομικός χώρος δεν επιτρέπει μείωση από το 2024 ένεκα και των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω των φυσικών καταστροφών».


dnews.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ