Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Έρχεται το "eParents" - Θα επιτρέπει στους γονείς να ενημερώνονται για τις επιδόσεις των μαθητών

06/09/2023
103 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Εντός της νέας σχολικής χρονιάς αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας eParents, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας των γονέων με τα σχολεία στα οποία φοιτούν τα παιδιά τους. Πρόκειται για μια δυνατότητα την οποία παρέχουν στους γονείς σχεδόν όλα τα ιδιωτικά σχολεία και τώρα σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας θα επεκταθεί και στα δημόσια σχολεία ώστε οι γονείς να έχουν γρήγορη και πλήρη ενημέρωση για την πορεία των παιδιών στο σχολείο σε θέματα, όπως η απόδοσή τους σε προφορικές και γραπτές εξετάσεις και τεστ, αν λείπουν από το σχολείο και πόσες απουσίες έχουν αλλά και άλλες παρατηρήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά στην τάξη τους και στο σχολείο γενικότερα.

Ταυτόχρονα γονείς και κηδεμόνες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με τους καθηγητές, μέσω της ίδιας πλατφόρμας προκειμένου να ενημερώνονται για τα θέματα, που αφορούν στα παιδιά τους. Η πλατφόρμα αυτή είχε δρομολογηθεί από τον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, όταν ήταν στο υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης, με στόχο να δώσει στον γονέα/ κηδεμόνα ένα ζωντανό «παράθυρο» στα σχολικά δρώμενα, υλοποιώντας» τις παρακάτω θεματικές:

Ανακοινώσεις & ειδοποιήσεις, ώστε να αποτελέσει το επίσημο ψηφιακό κανάλι ενημέρωσης του κηδεμόνα από το σχολείο.
Δραστηριότητες & ημερολόγιο του σχολείου και της τάξης με δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις, περιπάτους, εκδρομές κ.λπ.
Ο μαθητής, για την παρακολούθηση βαθμών και επιδόσεων, για απουσίες, καθώς και για συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης.
Η μελέτη, για την ενημέρωση σε σχέση με την ύλη που καλύφθηκε στην τάξη και τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στο μαθητή.
Ο καθηγητής, με στόχο τον προγραμματισμό συνάντησης ή τη δυνατότητα online επικοινωνίας μέσω της πλατφόρμας σε επιλεγμένες ώρες.
Δίκτυο κηδεμόνων, με στόχο την επικοινωνία μεταξύ κηδεμόνων και την υποστήριξη ομάδων σε επίπεδο σχολείου και τάξης.
Ειδικές υπηρεσίες, όπως η παρακολούθηση θέσης σχολικού, η υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, οι δωρεές και χορηγίες για το σχολείο. Τα παραπάνω θα υλοποιηθούν παράλληλα με την εξέλιξη του κανονισμού λειτουργίας των σχολείων, και των υποδομών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Όπως δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου αναφερόμενη στο πρόγραμμα e-Parents, «ο γονιός πλέον θα έχει έναν φάκελο, μια ανοικτή επικοινωνία με το σχολείο, για να μπορεί να βλέπει αν έγινε κάτι στην τάξη, να μπορεί να μαθαίνει αν είχε κάτι το φαγητό αν έκανε απουσία, που ήταν τις δυο πρώτες ώρες. Αυτό είναι κάτι που έχουν πολλά ιδιωτικά σχολεία, τα δημόσια σχολεία έχουν μείνει πίσω και πρέπει άμεσα να δώσουμε τη δυνατότητα αυτή».

Πηγή ethnos.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ