Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας

21/04/2024
2525 Εμφανίσεις
9 Σχόλια

Στοχευμένους ελέγχους ενόψει των ημερών του Πάσχα έχει ήδη προγραμματίσει η Επιθεώρηση Εργασίας, με σημαντικά ζητήματα που επιφέρουν υψηλά πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Έτσι, το προσεχές διάστημα αναμένεται να βρεθούν στο στόχαστρο των επιθεωρητών εργασίας τα ζητήματα των μισθολογικών αυξήσεων και του Δώρου Πάσχα, καθώς ήδη από τις αρχές του χρόνου «ξεπάγωσε» η μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων και η καταβολή των λεγόμενων τριετιών, ενώ τρέχει και η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Από την 1η Απριλίου ισχύει νέος κατώτατος μισθός ενώ έως την Μ. Τετάρτη θα πρέπει να καταβληθεί και το Δώρο Πάσχα.

Σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη Αρχή επισημαίνει ότι οι επιθεωρητές θα διενεργούν ελέγχους σε επιχειρήσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν ενδεχόμενες παραβιάσεις ως προς τα εξής ζητήματα:

- Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ και του κατώτατου ημερομισθίου στα 37,07 ευρώ, από την 1η Απριλίου, χωρίς ηλικιακή διάκριση.

- Την προσαύξηση λόγω προϋπηρεσίας σε όσους εργαζόμενους αμείβονται με τον κατώτατο νομοθετημένο μισθό ή ημερομίσθιο (τριετίες και μισθολογικές ωριμάνσεις). Προσοχή. Ως προϋπηρεσία, αναγνωρίζεται ο χρόνος εξαρτημένης σύμβασης ή σχέσης εργασίας, που έχει διανυθεί σε οποιονδήποτε εργοδότη και σε οποιαδήποτε ειδικότητα πριν από τις 14.2.2012 και μετά από την 1.1.2024. Η προσαύξηση λόγω προϋπηρεσίας καθορίζεται ως εξής: α) Για τους υπαλλήλους με εξαρτημένη σχέση εργασίας, σε ποσοστό 10% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως τρεις τριετίες και συνολικά σε ποσοστό 30% για προϋπηρεσία εννέα ετών και άνω. β) Για τους εργατοτεχνίτες με εξαρτημένη σχέση εργασίας σε ποσοστό 5% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως έξι τριετίες και συνολικά 30% για προϋπηρεσία 18 ετών και άνω

- Την υποβολή στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ της μεταβολής μισθού, η οποία προβλέπεται από νόμο ή κανονιστική πράξη ή από ΣΣΕ, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, εντός 30 ημερών από την πραγματοποίησή της.

- Την καταχώριση στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, έως τις 30 Απριλίου, των στοιχείων των εργαζομένων που έλαβαν την ετήσια άδεια και το επίδομα αδείας για το προηγούμενο ημερολογιακό έτος 2023.

- Την καταβολή του επιδόματος Πάσχα, έως τη Μ. Τετάρτη. Τα επιδόματα εορτών δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος αλλά μόνο σε χρήμα.

- Την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

- Για τους παραβάτες εργοδότες η εκδίκαση των εν λόγω ποινικών υποθέσεων γίνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπως προβλέπεται από το άρθρο 417 επ. του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Η Επιθεώρηση Εργασίας ενημερώνει ότι οι Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις, προκειμένου να ελεγχθεί η τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας και να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων ως προς την αμοιβή, τη χορήγηση και την πληρωμή των αδειών τους και την εν γένει τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

euro2day.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 9
Ανώνυμος χ.α.
Ανώνυμος χ.α. 23/04 - 14:27
Χ. Α
Δωρο πασχα στα ξενοδοχεια?χαχαχα!δουλευουμε και τον χειμωνα και δωρο πασχα ποτε! Εδω και χρονια!
BATMAN
BATMAN 22/04 - 21:25
Kos
Θα πανε και στα ξενοδοχεία να κάνουν ελέγχους!!!! Χαχαχαχαχα
Ανώνυμος
Ανώνυμος 22/04 - 19:45
ΣΤΕ.
Η επιθεώρηση δεν κάνει τίποτα γιατί πολλοί είναι με μετατάξεις, δλδ άσχετοι, και πολύ τα περνουν, στον τουρισμό δεν έχει τριετιες όλοι στο παραμύθι είναι..
Ανώνυμος
Ανώνυμος 22/04 - 17:39
Πείρα ζωής.
Πώς να πληρώνουν έναν μαθητευόμενο!Που μου αφαιρη χρόνο από τα καθήκοντά μου καθημερινά! Μαθαίνοντας τόν τα βασικά του επαγγέλματος! Με κάποιον που είναι ειδικευμένος στην εργασία τού!Ν μας το εξηγήσουν οι φωστήρες τις κυβερνήσεις??? Θέλουν και την Πίττα άθικτη!Και τον σκύλο χορτάτο!Ε αυτά δεν γίνονται ούτε στο τρελοκομείο!
Ανώνυmος
Ανώνυmος 22/04 - 15:36
Ξεφτίλες
Ελέοκο. Τί ινει αφτο!!!!! Ο πογ θέλουν πιγενυν
Ανώνυμος
Ανώνυμος 22/04 - 11:53
Ντροπή
Η υποτίμηση της νοημοσύνης ξεπερνάει κάθε όριο, η παράταση της ψηφιακής κάρτας εργασιας από την 1 Ιουλίου συμπίπτει όλως τυχαίως με την εφαρμογή του 6ημερου, ο υφυπουργός δηλώνει ότι είναι στην επιλογή του εργαζόμενου το 6ημερο, οι τριετιες 2012-2023 πήγαν περιπατο και όλοι ψάχνουν τις υποτιθέμενες αυξήσεις, κατά τα αλλά έχουν δώσει λύσεις στα εργασιακά, και όπως δήλωσε ο υφυπουργός "διασφαλίζουν την νομιμότητα στα εργασιακά" οπότε τρέξε να σωθείς, έρχονται και χειρότερα....
Ανώνυμος
Ανώνυμος 22/04 - 07:40
😡
Έλεος λόγια λόγια από πράξεις τίποτα
Ανώνυμος
Ανώνυμος 22/04 - 01:27
Δάφνη απάτη
Υπάρχει εταιρεία στη Δάφνη Που απασχολεί ανασφάλειστους.Ο κουνιάδος μου εργάστηκε 2 βδομάδες και όταν ήλθε η ώρα Να πληρωθείΤου είπαν επειδή πούλησε Μόνο ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεν θα πληρωθείΌμως αυτό δεν του το είπανΑπό την 1η μερα.Σηκώθηκε και έφυγε Μαζί με τους άλλους Που εργάστηκαν ανασφαλιστοιΑπό : 20 Μαρτίου έως 4 Απριλίου Η εταιρεία Έχει δραστηριοποιηθεί από το 1992 στη Ελλάδα .Η επιθεώρηση εργασίας??Τι κάνει ???Τι κάνει ?
Ανώνυμος
Ανώνυμος 21/04 - 21:42
Ελεος
Στους ξενοδόχους βέβαια πάντα προειδοποιούν οι ενταγμένοι στο φακελάκι .... Ερχόμαστε κρύψτε τους εργαζόμενους.σας εντάξει εντάξει Ομως οταν είναι κάνα καφέ κάνα εμπορικό εκει καμπάνα Γεια στην Ελλάδα της Ρεμούλας και της μίζας Ξεφτίλες!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ