Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Eurostat: Πρωταθλητής το Νότιο Αιγαίο στη μείωση της ανεργίας

31/05/2023
22 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στο 6,2% διαμορφώθηκε το περασμένο έτος το ποσοστό ανεργίας των ατόμων ηλικίας 15-74 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο τα ποσοστά διαφέρουν από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Τα στοιχεία από την Ελλάδα καταδεικνύουν δύο διαφορετικές πρωτιές: το νότιο Αιγαίο εμφανίζεται ως πρωταθλητής στη μείωση της ανεργίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, προφανώς εξαιτίας του τουρισμού, ενώ η Θεσσαλία έχει το δεύτερο υψηλό ποσοστό ανέργων νέων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Κεντρική Βοημία (1,2%), στην Πράγα (1,6%), στα Νοτιοανατολικά και Νοτιοδυτικά στην Τσεχία καθώς και στην Κεντρική Παραδουνάβια Ουγγαρία (1,7%).

Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στις ισπανικές περιφέρειες Θέουτα (28,4%), Μελίγια (21,6%) και Ανδαλουσία (19,0%), μαζί με την εξόχως απόκεντρη περιοχή της Γουαδελούπης στη Γαλλία (18,6%).

Οι μεγαλύτερες μεταβολές

Σε σύγκριση με το 2021, οι υψηλότερες αυξήσεις στο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκαν στις ισπανικές περιφέρειες Μελίγια και Θέουτα (και οι δύο +1,8 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ. ), καθώς και στην εξόχως απόκεντρη περιοχή της Γουαδελούπης στη Γαλλία (+1,5 π.μ.).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου στην Ελλάδα (-8,1 π.μ.), στην περιοχή των Καναρίων Νήσων στην Ισπανία (-5,6 π.μ.) και στη Δυτική Ελλάδα (-4,9 π.μ.).

Σχεδόν 2 ποσοστιαίες μονάδες μείωση για τους νέους

Το 2022, το μέσο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ για τους νέους ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών ήταν 11,3% (-1,7 π.μ. σε σύγκριση με το 2021).

Ωστόσο, υπήρξαν έντονες περιφερειακές διαφορές στα ποσοστά ανεργίας για τους νέους. Οι περιφέρειες με τα χαμηλότερα ποσοστά ήταν η Κεντρική Βοημία (1,7%), η Νοτιοδυτική Τσεχία (3,1%) και η Πράγα (3,2%)  η Άνω Βαυαρία στη Γερμανία (3,3%), ακολουθούμενη από τη Δυτική Παραδουνάβια Ουγγαρία (3,6%). .

Αντίθετα, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Θέουτα στην Ισπανία (42,4%), στην ελληνική περιφέρεια της Θεσσαλίας (39,8%), στη Στερεά Ελλάδα (36,5%) και σε μια άλλη περιοχή της Ισπανίας, τη Μελίγια (36,1%). Η Καμπανία και η Σικελία στην Ιταλία (34,2%) και η Δυτική Μακεδονία στην Ελλάδα (34,3%) είχαν επίσης υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους.


Πηγή: ot.grΗ ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ