Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Φάρσαλα: Άφαντος ο ιερέας που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 3,8 εκ. ευρώ

24/03/2022
124 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Πριν ακούσει την ποινή των 15 ετών που του επιβλήθηκε για υπεξαίρεση ποσού 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, ο 45χρονος ιερέας από τα Φάρσαλα έγινε άφαντος.

Πριν ακούσει την ποινή που του επιβλήθηκε για υπεξαίρεση ποσού 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, ο 45χρονος ιερέας από τα Φάρσαλα έγινε άφαντος. Κατάφερε να αποφύγει τη φυλάκισή του καθώς αποχώρησε από το Δικαστήριο μόλις ολοκλήρωσε την απολογία του και προτού το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας του ανακοινώσει τη βαριά ποινή που του επέβαλε, αυτή της κάθειρξης 15 ετών.

Ο 45χρονος ιερέας ήταν εξουσιοδοτημένος για θέματα συναλλαγών από τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και είναι ο μοναδικός από τους τρεις κατηγορούμενους που καταδικάστηκε ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση πλαστών μισθολογικών καταστάσεων καθώς υπεξαίρεσε 3,8 εκατ. ευρώ, αλλοιώνοντας μισθολογικές καταστάσεις ιερέων στα Φάρσαλα. Οι δύο γυναίκες συγκατηγορούμενές του, πρώην εφοριακοί της ΔΟΥ Φαρσάλων, κηρύχθηκαν αθώες, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία.

Πρωτόδικα ο 45xpovos ιερέας είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Μετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, η ποινή του άλλαξε και καταδικάστηκε χθες με τη μέγιστη ποινή για την κατηγορία της υπεξαίρεσης του Δημοσίου, δηλαδή με φυλάκιση 15 χρόνων. Ο ιερέας έχει ήδη εκτίσει ποινή 8,5 ετών.


Με την ανακοίνωση της ποινής θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή για διάστημα που απομένει. Ωστόσο, ο ιερέας μετά την απολογία του αποχώρησε από το Δικαστήριο για να αποφύγει τη σύλληψη, γεγονός που διαπιστώθηκε με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί τα 3,8 εκατ. ευρώ.


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ