Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Φωτογραφία δείχνει τον «Άλλο Άνθρωπο» (ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας) να παίζει σε πρακτορείο τυχερά παιχνίδια

29/01/2024
460 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον δημιουργό της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση πως ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», που εδώ και 12 χρόνια διανέμει φαγητό σε χιλιάδες άπορους, ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Δεν έχω τίποτα. Απολύτως τίποτα, ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου αλλά έχω τα πάντα. Να με ψάξουν, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος, όπως δήλωσε, αναμένεται να πάει αυτοβούλως στον εισαγγελέα για να απαντήσει στο πόρισμα περί απάτης και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Το πόρισμα των ελεγκτικών αρχών υποστηρίζει ότι από τον Γενάρη του 2020, ο ιδρυτής της «Κοινωνικής Κουζίνας» μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και έναν συνεργάτη του, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με το πόρισμα έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, τα οποία θεωρητικά θα διανέμονταν αποκλειστικά για την κοινωνική κουζίνα αλλά τελικά κατέληγαν σε στοιχηματικές εταιρείες και τυχερά παιχνίδια. Με αυτόν τον τρόπο, φέρεται να αποκόμισαν περισσότερα από 600.000 ευρώ.

Ήδη έχει διαταχθεί δέσμευση της περιουσίας τόσο του ίδιου όσο και των δύο συνεργατών του καθώς στους δικούς τους προσωπικούς λογαριασμούς έμπαιναν τα χρήματα από τις δωρεές.

Η διαδρομή του χρήματος

Πρόκειται για μια αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα, έναν φορέα χωρίς νομικό πρόσωπο και χωρίς ΑΦΜ. Κάθε φορά που συγκέντρωναν χρήματα για μια μεγάλη δράση τα ιδρυτικά μέλη έβαζαν τα δικά τους προσωπικά IBAN.

«Οι δωρητές καλούνταν να καταθέσουν τις χρηματικές προσφορές τους σε χρηματικό λογαριασμό στο όνομα συγγενούς, είναι μια ύποπτη ένδειξη η οποία θα έπρεπε να έχει ερεθίσει το ενδιαφέρον των Αρχών», επεξήγησε ο Θεόδωρος Φλωράτος, τέως διευθυντής του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η διαδρομή του χρήματος είχε ως εξής:

• Πολίτες πραγματοποιούσαν δωρεές για την ενίσχυση της κοινωνικής κουζίνας,

• Αυτά τα χρήματα τα κατέθεταν σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς,

• Από εκεί μεταφέρονταν σε στοιχηματικές εταιρείες και τυχερά παίγνια,

• Μεγάλο μέρος από αυτά έγιναν ανάληψη σε μετρητά.

Το πόρισμα καταπέλτης

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έκανε μία ανάρτηση στον λογαριασμό του στα social media, στις 25 Νοεμβρίου παραθέτοντας όλα τα έξοδά του. Όπως αναφέρει ξοδεύει 60.000 ευρώ τον χρόνο για την υποδομή που χρειάζεται για να μαγειρέψει.

Συνολικά, έχει υπολογίσει περίπου 1.5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων όμως, για τα 600.000 από τον Ιανουάριο του 2020 φαίνεται πως δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά. Επίσης, οι χρηματικές δωρεές γίνονται σε λογαριασμούς φυσικών προσώπων.

Φωτογραφία ντοκουμέντο

Ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στην εκπομπή «Live News» αποκάλυψε μία φωτογραφία, όπου απεικονίζει τον Κώστα Πολυχρονόπουλο να παίζει σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών. Στο τραπέζι που κάθεται να παίξει ο κ. Πολυχρονόπουλος έχει πάνω καφέ, νερό και τσιγάρα, πιθανόν δείγμα μακράς παραμονής του σε αυτό. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι το εν λόγω πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών είναι κοντά στην κοινωνική κουζίνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκέντρωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος το τελευταίο 24ωρο, αναφέρουν ότι σε παλιότερο χρόνο ο επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας επισκεπτόταν πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών, όπου ήταν στην ιδιοκτησία πατέρα γνωστής παρουσιάστριας και πλέον δεν το έχει στην ιδιοκτησία του.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη ο Κώστας Πολυχρονόπουλος φαίνεται να εμφανιζόταν σε πολλά πρακτορεία παίζοντας τυχερά παιχνίδια καταθέτοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.


gazzetta.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/01 - 21:28
.
Άμα έχεις δουλέψει σε play τα έχεις δει πως κάνουν όλα τα αρρωστακια
Γνωστης
Γνωστης 29/01 - 19:57
Πάθη...
Προσφερε για πολλά χρόνια πολύ φαγητό σε απορους, φτωχους και όχι μονο... όμως τα πάθη και ο εθισμός δεν ξεχνιούνται και δεν θεραπευονται και ο νωον νοειτο...

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ