Η τιμή του ψωμιού που μπαίνει σε κάθε τραπέζι, έχει διπλασιαστεί την πενταετία 2020 – 2025. Ειδικότερα, το 2020 η φρατζόλα κόστιζε 0,80 λεπτά, πλέον αγγίζει το 1,50 ευρώ. Οι αρτοποιοί, από την πλευρά τους, εκπέμπουν κραυγή αγωνίας, καθώς το λειτουργικό τους κόστος ανεβαίνει διαρκώς, αναγκάζοντας τους φούρνους να βάζουν λουκέτο ο ένας μετά τον άλλον.
«Τα τελευταία περίπου τρία χρόνια έχουν κλείσει γύρω στα 1.500 σημεία. Το κόστος της ενέργειας είναι η ‘αχίλλειος πτέρνα’ όλων αυτών των κακών. Αν υπολογίσουμε και τις πρώτες ύλες που έχουν ακριβύνει», είπε ο πρόεδρος αρτοποιών Αττικής, Παναγιώτης Σαχινίδης μιλώντας στο Mega.
Για νέα λουκέτα στουςφούρνους είχε μιλήσει ο κος Παναγιώτης Σαχινίδης στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1. πριν από λίγες ημέρες. «Δεν έχει υπάρξει καμία βελτίωση τους τελευταίους δύο μήνες. «Καθημερινά λαμβάνονται μηνύματα για νέα λουκέτα αρτοποιείων στην Αθήνα, κάτι που χαρακτηρίζεται ‘’τραγικό’’», πρόσθεσε ο κ. Σαχινίδης.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών καλεί όλα τα μέλη να δώσουν τις ετήσιες κιλοβατώρες τους, ώστε να συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος ενέργειας και να γίνει διαπραγμάτευση απευθείας με παρόχους για φθηνότερο ρεύμα. Όπως είπε, ακόμη, ο κ. Σαχινίδης, στόχος είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 5 εκατ. κιλοβατώρες, ενώ ήδη, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 3,5 εκατ. μέσα σε 10 μέρες. Ακόμη, η Συντεχνία, όπως ανέφερε, έχει ζητήσει συνεργασία και με το Σωματείο Κρεοπωλών Αττικής για κοινή διαπραγμάτευση, αλλά δεν έχει πάρει καμία απάντηση.
Πηγή: powergame.gr