Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Χατζημάρκος: Η συμφωνία για βίζα σε Τούρκους πολίτες, θα ενισχύσει την οικονομία και την εξωστρέφεια στα νησιά μας

08/12/2023
63 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Η Ελλάδα εξασφάλισε από την ΕΕ τη χορήγηση βίζας για Τούρκους πολίτες και τις οικογένειές τους, προκειμένου να επισκέπτονται δέκα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εκ των οποίων τα 6 στα Δωδεκάνησα και ειδικότερα σε Ρόδο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Σύμη και Καστελλόριζο, για επτά ημέρες το χρόνο.

Αναφορικά με την παροχή βίζας σε Τούρκους τουρίστες για επίσκεψη στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, επισημαίνοντας ότι η σχετική συμφωνία θα ενισχύσει την οικονομία τους και την εξωστρέφεια τους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χατζημάρκου αναφέρει:

Η είδηση της συμφωνίας για παροχή τουριστικής βίζας επτά ημερών σε Τούρκους πολίτες για 10 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ήταν απο τα θέματα που οι κάτοικοι των νησιών στα οποία θα εφαρμοστεί, το ζητούσαν.
 Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερνογάν στην Αθήνα, αφορά 6 νησιά της Περιφέρειας μας, την Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω, την Σύμη, την Ρόδο και το Καστελλόριζο που συνορεύουν γεωγραφικά αλλά και οικονομικά.
 Σε αυτά τα νησιά, η σχετική συμφωνία θα ενισχύσει την οικονομία τους και την εξωστρέφεια τους.
 Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το μέτρο, τον Υπουργό Δημήτρη Καιρίδη που αγωνίστηκε να πείσει τις Βρυξέλλες για την ανάγκη της εξαίρεσης και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο Ιβα Γιόχανσον που έδειξε την απαιτούμενη κατανόηση.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αγράμματος δικηγόρος
Αγράμματος δικηγόρος 09/12 - 01:06
Πολιτική
Το κυριότερο όφελος είναι η αποδοχή της βίζας που σημαίνει πως η Τουρκία δεν αμφισβητεί πια την Ελληνικότητα των νησιών μας.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ