Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Χατζημάρκος: Τα νησιά μας οδεύουν φέτος προς νέο ρεκόρ

05/06/2024
48 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Στις τουριστικές επιδόσεις της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες βασίζονται στα στοιχεία, τα οποία καταγράφηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κος Γιώργος Χατζημάρκος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, παρουσίασε την εικόνα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, τόσο για το νησί μας όσο και για το σύνολο της περιφέρειας και η οποία είναι ακόμα καλύτερη, συγκριτικά με το περσινό έτος. Με αφορμή λοιπόν το «κλείσιμο» του Μαΐου, έκανε γνωστό, ότι τα νησιά μας οδεύουν προς νέο ρεκόρ, ενώ, την ίδια στιγμή σχεδιάζονται διαφημιστικές καμπάνιες σε όλες τις χώρες.


«Εμείς, δεν είμαστε κυνηγοί των ρεκόρ… εμείς κυνηγάμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε χρόνο, να κερδίζουμε εμπιστοσύνη, να κερδίζουμε χαμογελαστούς επισκέπτες. Διότι, αυτοί είναι οι καλύτεροι διαφημιστές όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους και μόνο η περιγραφή που κάνει ο καθένας είναι ό,τι καλύτερο. Να κερδίζουμε μερίδιο αγοράς, τα υπόλοιπα έρχονται», δήλωσε χαρακτηριστικά και έκανε γνωστόν ότι το Νότιο Αιγαίο καταγράφει αύξηση πάνω από 10% για το Μάιο του 2024, σε σχέση με τον Μάιο του 2023. Ενώ η αύξηση ήταν 8% για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο μαζί, και πάλι σε επίπεδο περιφέρειας.


Επίσης, χρησιμοποιώντας τη φράση «Η Ρόδος τραβά το κάρο, δίνει τη μεγάλη ώθηση», έκανε γνωστό, ότι το νησί μας κατέγραψε αύξηση 16%,μόνο για τον μήνα Μάιο. Με την ευκαιρία, υπογράμμισε, ότι από 1 Ιουνίου, η περιφέρεια ξεκίνησε ψηφιακή διαφημιστική καμπάνια έως τις 30 Ιουνίου σε Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Πολωνία, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Δανία για τα Δωδεκάνησα, και σε Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία και ΗΠΑ για τις Κυκλάδες. Στόχος είναι 280 εκατομμύρια θεάσεις. Επίσης ,ανέφερε, ότι στις 14 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η διαφήμιση στην παγκόσμια πλατφόρμα Expedia και στις 18 Ιουνίου στο Tripadvisor.


Ο κ. Χατζημάρκος μίλησε και για το οικονομικό αποτύπωμα της τουριστικής κίνησης, λέγοντας, ότι το ταμείο γίνεται στο τέλος ενώ από την Τράπεζα της Ελλάδος και τους σχετικούς πίνακες, με τα στοιχεία που ανακοινώνει, μπορεί κάποιος να ενημερωθεί εκτενώς. Πάντως, με αφορμή τη συζήτηση για τα οικονομικά οφέλη, τόνισε, ότι ως περιοχή, στο Νότιο Αιγαίο είμαστε σημαντικά πάνω από τον μέσο όρο της Ελλάδας σε τζίρο.


rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ν.Σ.
Ν.Σ. 06/06 - 15:55
Αν καταφέρετε να μας πεισετε
Ότι ήταν καλος Μαης, τότε σας δινω με όλη μου την καρδιά τον χαρακτηρισμο λαοπλάνος! Δεν ήταν καλός Μαης, αλλα δεν πειραζει. Προσωπικά μου φτάνει να σταματήσετε τα προγνωστικά οι ειδικοι.Αφηστε την κάθε σεζόν για έκπληξη! Καλά να είμαστε...

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ