Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το 50% των επιχειρήσεων αδυνατούν να πληρώσουν υποχρεώσεις τους

06/08/2022
24 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Για την πορεία της αγοράς μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, υπογραμμίζοντας ότι «στο ηλεκτρονικό εμπόριο από τα 14 δισ. του 2021 υπολογίζουμε να φτάσουμε στα 17 δισ. ευρώ».

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηθεοδορίου, μιλώντας για πώς επηρεάζει ο τουρισμός τα έσοδα τόνισε ότι φέτος πάμε εξαιρετικά καλά σε όλη τη χώρα, και όχι μόνο στην Αθήνα που «θα κάνει ρεκόρ τουρισμού όλων των εποχών».

Όπως είπε, πολλοί Ευρωπαίοι κάνουν διακοπές παρόλο που δεν έχουν πολλά χρήματα για να ξορκίσουν την πίεση και την «κλεισούρα» της πανδημίας.

Ο ίδιος ωστόσο δήλωσε ότι δεν είναι πεπεισμένος ότι το ρεκόρ αφίξεων σημαίνει ότι θα έχουμε και ρεκόρ εσοδών. «Οι Έλληνες θα κάνουν διακοπές κατά 50%, η κατανάλωση δεν είναι τόσο μεγάλη», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητήρίου Αθηνών.

Μιλώντας ο κ. Χατζηθεοδοσίου για την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης λόγω των ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και στην ενέργεια ανέφερε ότι «φαίνεται ότι στα μη αναγκαία αγαθά οι μειώσεις αγγίζουν το 30 – 40%. Στην κατανάλωση τροφίμων έχουμε μείωση της κατανάλωσης κατά 15%. Παρά τα μέτρα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα»

Ο ίδιος υποστήριξε ότι για να ελαφρύνει η αγορά θα πρέπει να μειωθούν τα καύσιμα και η ενέργεια καλώντας την κυβέρνηση να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα. «Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πλεόνασμα 3,5 δισ. Οι έμμεσοι φόροι σήμερα δίνουν παραπάνω έσοδα στο κράτος από ότι οι άμεσοι φόροι. Αυτό σημαίνει ότι πλήττονται τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Κάλεσε επίσης το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας να βάλει πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος.  Όπως είπε ο μέσος καταναλωτής, επειδή έχει μια αβεβαιότητα για το αύριο, κρατάει κάποια χρήματα στην άκρη, που είναι εις βάρος της κατανάλωσης.

«Η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα πρέπει να υιοθετήσει μέτρα, τα οποία θα τιθασεύσουν τον πληθωρισμό και την ακρίβεια», ζητώντας να πέσει το ΦΠΑ από το 13% στο 6%.

Όσον αφορά τις φορολογικές εκκρεμότητες υποστήριξε ότι «πάνω από το 50% των επιχειρήσεων δεν θα καταφέρουν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».Πηγή: Reporter.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ