Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Για πρώτη φορά εμφύτευση βηματοδότη πόνου στην Δωδεκάνησο

18/06/2024
262 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τo πρωί της Δευτέρας εμφυτεύτηκαν για πρώτη φορά στα Δωδεκάνησα και τη Ρόδο, σε 55χρονη ασθενή, δύο ηλεκτρόδια στον επισκληρίδιο χώρο της θωρακικής μοίρας σπονδυλικής στήλης και συνδέθηκαν με βηματοδότη πόνου για να αντιμετωπίσουν τον χρόνιο πόνο της ασθενούς στην μέση και στα κάτω άκρα.

Η ασθενής με δύο αυτοάνοσα νοσήματα και χρονιές αλλοιώσεις της οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης, συμπεριλαμβανομένης σπονδυλολίσθησης στο επίπεδο Ο5 / Ι1 (πέμπτος οσφυϊκός σπόνδυλος και πρώτος ιερός).

Η εμφύτευση διήρκησε 25 λεπτά με τοπική αναισθησία και η κινητοποίηση της ασθενούς ήταν άμεση. Ο προγραμματισμός του βηματοδότη διήρκεσε περίπου 2 ώρες και η ασθενής αναχώρησε για το σπίτι της το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Την εμφύτευση έκανε ο Δρ. Απόστολος Χατζηκάλφας, νευροχειρούργος, διευθυντής Νευροχειρουργικού Κέντρου, διευθυντής Κέντρου Θεραπείας Χρόνιου Πόνου Ρόδου.


Λίγα λόγια για την θεραπεία

Ένας διεγέρτης νωτιαίου μυελού είναι μια εμφυτευμένη συσκευή που στέλνει χαμηλά επίπεδα ηλεκτρικής ενέργειας απευθείας στον νωτιαίο μυελό για να ανακουφίσει τον πόνο.

Οι διεγέρτες νωτιαίου μυελού αποτελούνται από λεπτά σύρματα (τα ηλεκτρόδια) και μια μικρή μπαταρία που μοιάζει με βηματοδότη (ή γεννήτρια). Τα ηλεκτρόδια τοποθετούνται μεταξύ του νωτιαίου μυελού και των σπονδύλων (ο επισκληρίδιος χώρος) και η γεννήτρια τοποθετείται κάτω από το δέρμα, συνήθως κοντά στους γλουτούς ή στην κοιλιά. Οι διεγέρτες νωτιαίου μυελού επιτρέπουν στους ασθενείς να στέλνουν τα ηλεκτρικά ερεθίσματα χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο όταν αισθάνονται πόνο. Τόσο το τηλεχειριστήριο όσο και η κεραία του βρίσκονται έξω από το σώμα.

Παγκοσμίως εμφυτεύονται σε πάνω από 34.000 ασθενείς οι συσκευές.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ