Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Hellenic Seaplanes: Το πρώτο επιβατικό υδροπλάνο "ανοίγει φτερά" στην Ελλάδα

09/11/2023
82 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ HELLENIC SEAPLANES

Το πρώτο επιβατικό υδροπλάνο είναι μία στροφή πριν την αποθαλάσσωσή του, με τη HellenicSeaplanesνα ξεκινά άμεσα την εφαρμογή του δυναμικού της πλάνου για πτήσεις, ανεβάζοντας τον πήχη στις μεταφορές της χώρας. 


Ο δρόμος προς έναν νέο, πιο γρήγορο και ασφαλή τρόπο να ταξιδεύουμε στην Ελλάδα ανοίγει ορθάνοιχτα μέσα από τα υδροπλάνακαι τις επιβατικές τους πτήσεις. Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο μεταφοράςπαρότι έχει περάσει χίλια κύματα τα τελευταία δέκα χρόνια μέχρι την εκκίνησή του, «πετάει» από πάνω του την ταμπέλα του φιλόδοξου projectκαι γίνεται πλέον άμεσα εφαρμόσιμο, αρχής γενομένης από την τουριστική σεζόν του 2024.


Πρωτεργάτης σε αυτήν την καινούργια αρχή των υδροπλάνων στην Ελλάδαείναι η Hellenic Seaplanes και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της, Νικόλας Χαραλάμπους. Αν και η αγορά των υδροπλάνωναποτέλεσε μήλον της έριδος από ξένους και Έλληνες επενδυτές στο πέρασμα των χρόνων, η αεροπορική εταιρεία έγινε η πρώτη που φέρνει τη νέα εποχή στην αεροπλοΐα της Ελλάδας,  προσγειώνοντας στη χώρα το πρώτο υδροπλάνο του στόλου της, στις αρχές του περασμένου Αυγούστου. 


Το νεοαφιχθέν επιβατικό υδροπλάνο που πλέον στεγάζεται στη βάση υποστήριξής της Iflyστα Μέγαρα, πρόκειται για ένα CaravanC-208, της αμερικάνικης κατασκευάστριας εταιρείας, CESSNAπεριμένει την νηολόγηση του από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Toσυγκεκριμένο υδροπλάνο πρόκειται για αμφίβιο τύπο αεροσκάφουςπου θα δραστηριοποιηθεί στο δίκτυο υδατοδρομίων της Ελλάδας με τη χρήση πλωτήρων σε συνδυασμό με το υπάρχον δίκτυο αεροδρομίων.

Το CessnaCaravanC-208 είναι ιδανικό για οργανωμένα-τακτικά αεροπορικά δρομολόγιαναυλωμένες (charter) ιδιωτικές πτήσεις καθώς καιταξίδια περιηγητικού-τουριστικού περιεχομένου. 


Το πολυτελές υδροπλάνο διαθέτει χωρητικότητα 8-12 θέσεων και με μέση ταχύτητα τα 300 χλμ./ώρα, προορίζεται να δώσει έξυπνες λύσεις για γρήγορη μετακίνησηντόπιων αλλά και τουριστών επιβατών μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. 


Η HellenicSeaplanesπροχώρησε πρόσφατα στο ντύσιμο του πρώτου της αεροσκάφους, «περνώντας» την εταιρική της ταυτότητα και τα χρώματά της στο εξωτερικό και στο εσωτερικό μέρος του, με το σύνθημα της εταιρείας Ενώνουμε την Ελλάδα – ConnectingGreeceνα κυριαρχεί και να υπενθυμίζει την αποστολή της για πτήσεις από λιμάνι σε λιμάνι, σε όλη την Ελλάδα!

Η άφιξη του πρώτου επιβατικού υδροπλάνου στην Ελλάδα αποτελεί μόνο την αρχή καθώς όπως προκύπτει από την εταιρεία στόχος είναι η ενίσχυση του στόλου της με άλλα δύο υδροπλάναμέσα στο επόμενο έτος ώστε βάσει του επιχειρησιακού της σχεδιασμού να είναι έτοιμη να ικανοποιήσει πολλαπλές πτήσεις στους τουριστικούς προορισμούς και τα νησιά! 


Το «ζήτημα» για τις πρώτες πτήσεις των υδροπλάνων το 2024


Παράλληλα με τις προετοιμασίες για τα εναρκτήρια δρομολόγια με υδροπλάνα, γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να είναι εξίσου έτοιμες οι λειτουργικές συνθήκες που θα επιτρέψουν τις πρώτες αποθαλασσώσεις. 


Στο κέντρο του ενδιαφέροντος αυτών είναι η προσπάθεια που γίνεται για την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειώνόπως επίσης και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των πρώτων υδατοδρομίων που θα ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχτούν επιβάτες. 


Τα τελευταία νέα σχετικά με την αδειοδότηση των υδροπλάνων φέρνουν στο προσκήνιο την έντονη κινητικότητατης HellenicSeaplanesγια τη νηολόγηση του πρώτου αεροσκάφους της ώστε να ακολουθήσουν και τα επόμενα υδροπλάνα, όπου εκτελείται από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.).


Παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τώρα, η πλευρά των υδροπλάνων ευελπιστεί ότι θα λάβει εγκαίρως όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, για να δραστηριοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2024 στο δίκτυο υδατοδρομίων που έχει δημιουργήσει.


Υδροπλάνα και Κρουαζιέρα: Μια Τέλεια Συνεργασία!!


Για τα πρώτα δρομολόγια των υδροπλάνων τα οποίαθα μπορούν να εξυπηρετούν με περιηγητικές πτήσεις (sightseeing)τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων παρέχοντάς τους ένα μοναδικό τρόπο να δουν και να κρατήσουν στη μνήμη τους τα αξιοθέατα του προορισμού τους, αναφέρθηκε ο CEOτης HellenicSeaplanesΝικόλας Χαραλάμπους, κατά τις δηλώσεις του όπου η HellenicSeaplanes «ανοίγει φτερά» και στο Ιόνιο. Η εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας για την πρόθεση της να επιχειρεί στο Ιόνιο Πέλαγος με βάση το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας. Όπως αναφέρει ο κ. Νικόλας Χαραλάμπους, επίκεινται συνέργειες με έναν άλλο τομέα με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την οικονομία, την Κρουαζιέρα. Μια σύμπραξη αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.


Η Κέρκυρα και τα γύρω νησιά με τις  ομορφιές του Ιονίου Πελάγους προσελκύουν κάθε χρόνο εκατοντάδες δρομολόγια με κρουαζιερόπλοια. Υπολογίζεται ότι ετησίως στην Κέρκυρα «δένουν» περί τα 500 κρουαζιερόπλοια κατά μέσο όρο με περίπου 750.000 επιβάτες που «κατεβαίνουν» για αρκετές ώρες στο νησί. Δεδομένου ότι η Κέρκυρα συνήθως λειτουργεί και ως home port για εταιρείες κρουαζιέρας αλλά και ότι οι εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου είναι στον ίδιο χώρο με τις εγκαταστάσεις λειτουργίας των κρουαζιερόπλοιων, γίνεται σαφές ότι οι δύο αυτές δραστηριότητες, υδροπλάνα και κρουαζιέρα, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για μια κερδοφόρα σύμπραξη.


Οι επιβάτες συνήθως αποβιβάζονται στην Κέρκυρα για οκτώ ώρες, όπου θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε ένα υδροπλάνο και είτε να κάνουν περιήγηση δια αέρος με χαμηλή πτήση για να απολαύσουν και με αυτόν τον τρόπο το νησί, είτε μέσα σε 15-20 λεπτά να βρεθούν στις μοναδικές ομορφιές των Παξών ή ακόμα και στα Διαπόντια νησιά. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται πρόσθετα οικονομικά οφέλη για όλη την περιοχή με ένα νέο τουριστικό προϊόν ενώ ο επισκέπτης βλέπει στην ουσία περισσότερη Ελλάδα. Υδροπλάνα και κρουαζιέρα θα μπορούν να παρέχουν στους επιβάτες ένα μοναδικό πακέτο υπηρεσιών «μοντέλου Καραϊβικής»  που θα τους μείνει αξέχαστο. 


Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τα υδατοδρόμια στην Ελλάδαεάν όλα κυλήσουν ομαλά, περιλαμβάνει και την ενεργοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων Πελοποννήσου και Σποράδων, αξιοποιώντας τις αδειοδοτημένες υποδομές σε Καλαμάτα, Κυλλήνη, Πάτρα, Σκύρο, Σκοπέλο, Βόλο  και Αλόννησο . 


Όπως υποστηρίζεται τα δρομολόγια των υδροπλάνων σχεδιάζονται να είναι καθημερινά, επιτρέποντας την χρήση των αεροσκαφών και για charterπτήσεις κατόπιν διαθεσιμότητάς τους, ενώ ο προγραμματισμός της εταιρείας για το προσεχές καλοκαίρι θα περιλαμβάνει και πακέτα περιηγητικών πτήσεων πάνω από δημοφιλή θέρετρα και νησιωτικούς και παραθαλάσσιους προορισμούς. 


Αντί επιλόγου, η άφιξη του πρώτου επιβατικού υδροπλάνου στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό σταθμό στην ανάπτυξη του μεταφορικού κλάδου στη χώρας μας. Με την δυνατότητά του να συνδέει αρκετούς προορισμούς της Ελλάδας αεροπορικώς αξιοποιώντας το υδάτινο στοιχείο και τα πολυάριθμα νησιά μας, τα υδροπλάνα αποτελούν κλειδίγια την δημιουργία νέων αναπτυξιακών ευκαιριών που στηρίζονται σε άμεσα και εφαρμόσιμα πλάνα, έτοιμα να ανοίξουν τον δρόμο στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ