Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η από-Χριστιανοποίηση και ο αφ-Ελληνισμός της Παιδείας της χώρας μας (Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη)

14/09/2024
175 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Η νέα Σχολική χρονιά ξεκίνησε με την κατάργηση αρχικά τεσσάρων  Θρησκευτικών  Βιβλίων. Σε μια προσπάθεια απομάκρυνσης των μαθητών από τον Χριστό και ικανοποίησης των απίστων, αντίχριστων εντολέων της Ευρώπης. 

Αυτά  είναι τα βιβλία των Θρησκευτικών που καταργήθηκαν, έγιναν όλα θυσία στο βωμό της αθεΐας και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. 

1)Η μαρτυρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στον σύγχρονο κόσμο.  Γ’  Γυμνασίου.

2)Ορθόδοξη πίστη και λατρεία, μάθημα γενικής παιδείας.    Α’  Λυκείου.

3)Χριστιανισμός και Θρησκεύματα.  Β’  Λυκείου. 

4)Χριστιανισμός και σύγχρονος κόσμος.  Γ’  Λυκείου.

Η κατάργηση των ανωτέρω σημαντικών βιβλίων, των μαθημάτων των Θρησκευτικών, είναι συστηματική στα Σχολεία και γίνεται στον οδοστρωτήρα της νέας εποχής της ‘wokeατζέντας’ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Σταδιακά, θα καταργήσουν και άλλα  βιβλία. Έτσι  οδηγούν σε πλήρη απαξίωση το μάθημα των Θρησκευτικών, αφού στοχεύουν στην οριστική κατάργηση τους. 

Οι  γνωστοί αντι-Χριστιανικοί κύκλοι, έχουν εδώ και χρόνια εξαπολύσει λυσσαλέο πόλεμο στο μάθημα των Θρησκευτικών, με το πρόσχημα των μεταναστών, δρομολογώντας την κατάργηση τους. Είναι  ένα βρώμικο καλά οργανωμένο σχέδιο των απίστων, για να 

εκδιώξουν από την μαθητική νεολαία σε κάθε Ελληνικό Σχολείο, κάθε τι Ορθόδοξο και Χριστιανικό.

Το  τέλος της διδασκαλίας των Θρησκευτικών, θα σημάνει και το τέλος των καθηγητών της Θεολογίας. Δηλαδή   την μη φοίτηση τους στα ανάλογα τμήματα των Πανεπιστημίων, ακόμη την απόλυση ή την πρώιμη συνταξιοδότηση τους. 

Το  πιο πρόσφατο και ύπουλο χτύπημα, είναι η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 

Σύμφωνα  με το σκεπτικό, η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, δεν θα αφορά μόνο τους αλλόθρησκους κυρίως μετανάστες, αλλά και τους Έλληνες Ορθόδοξους μαθητές, που δεν θα θέλουν να παρακολουθήσουν το μάθημα και αυτό είναι Συνταγματικά ανεκτό.

Αν και στην αρχή η πρόταση φαίνεται να είναι επιφανειακά δημοκρατική, όμως στην πραγματικότητα είναι βαθιά υστερόβουλη και υποκριτική, ενώ πλήττει όχι μόνο τους καθηγητές της Θεολογίας, αλλά και τους μαθητές. Παράλληλά  δε, η διδακτέα ύλη στα Θρησκευτικά, έγινε Θρησκειολογία και πολύ-Θρησκεία. Παρόλα  αυτά το Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδος, παραμένουν απαθείς και αμέτοχοι. Αν αυτή η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι Ορθόδοξοι μαθητές θα έχουν δικαίωμα να απόσχουν από τα μαθήματα των Θρησκευτικών, όπως οι αλλόθρησκοι. 

Με αυτό τον  τρόπο,  θα υποβαθμίσουν τα Θρησκευτικά και θα καταλήξουν στην πλήρη κατάργηση τους. Αφού γίνεται προσπάθεια να αλλοιώσουν το περιεχόμενο των Θρησκευτικών βιβλίων, ώστε οι Ορθόδοξοι μαθητές να τα θεωρούν βαρετά και να ζητούν όπως οι αλλόθρησκοι, την απαλλαγή τους. Η συνεχής υποβάθμιση και υποτίμηση των Θρησκευτικών βιβλίων στα μάτια των μαθητών, θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση και ανυπαρξία του μαθήματος των Θρησκευτικών. 

Οι ίδιοι αντίχριστοι κύκλοι, χωμένοι στην πολιτική, προσπάθησαν να καταργήσουν τον Εκκλησιασμό, τον Αγιασμό, την πρωινή Προσευχή, τον Εθνικό Ύμνο την έπαρση της ενδόξου Ελληνικής  Σημαίας τις Εικόνες των Αγίων και ηρώων του 21, από τις τάξεις, θέλοντας έτσι να ξεριζώσουν κάθε τι Ελληνικό και Χριστιανικό. Ευτυχώς υπάρχουν και τα Κατηχητικά Σχολεία της Κυριακής, που διδάσκουν και  διαφωτίζουν τους μαθητές, στην Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη. Βλέπουμε λοιπόν προαιρετικότητα, για το μάθημα των Θρησκευτικών και υποχρεωτικότητα,  για τα μαθήματα που αφορούν το σεξ.

Την ίδια στιγμή που καταργούνται τα Θρησκευτικά βιβλία, το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης εντάσσεται ως υποχρεωτικό μάθημα, στο ωρολόγιο πρόγραμμα της εκπαίδευσης.

 Καταλαβαίνετε το μέγεθος της υποκρισίας, στο θέμα των Θρησκευτικών. Υποχρεώνουν  παρά τις αντιρρήσεις αρκετών γονιών, ακόμη και τα μικρά παιδιά του Δημοτικού να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο του σεξ και με λεπτομέρειες την σεξουαλική συμπεριφορά των ενηλίκων και τις ποικιλομορφίες της. Επίσης μαθαίνουν κατ εντολή των Δικαιωματιστών,  πως το φύλλο που τους προίκισε η φύση, δεν τους χαρακτηρίζει, αλλά αυτοί θα επιλέγουν αν θέλουν να είναι άρρενες ή θήλεα. Παράλληλα  το ανάλγητο Κράτος, δεν διστάζει να παρακάμπτει την  αθωότητα της αγνής, παιδικής ηλικίας.

 Μπερδεύει  και  λερώνει την φαντασία τους πρόωρα και προκαλεί στα παιδιά σύμφωνα με τους ειδικούς, διαταραχή αναγνώρισης και αποδοχής του φυσιολογικού φύλου τους. Επίσης  θα υποχρεώνουν τα παιδιά να μαθαίνουν ότι δεν υπάρχει μόνο το βιολογικό φύλλο που γεννηθήκαν, αλλά ένα ουδέτερο και πολλές άλλες αφύσικες αποκλείσεις. Αυτά  είναι απολύτως επιτρεπτά, από την Πολιτεία  και την Κυβέρνηση.

Όμως  το να διδάσκονται τα Ελληνόπουλα την δική τους Θρησκεία, τη Θρησκεία του Χριστού  και τα κηρύγματα αγάπης και ειρήνης της πίστης τους, αντιμετωπίζονται  τα Θρησκευτικά, ως αδιάφορο μάθημα  που είναι υπό κατάργηση. Αφού και τα Θρησκευτικά βιβλία δεν έχουν κανένα Χριστοκεντρικό χαρακτήρα, όπως αρμόζει στη διδασκαλία της Ορθοδόξου πίστεως των Ελληνοπαίδων.

Σε λίγο τα παιδιά δεν θα ξεχωρίζουν, τι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και τι γιορτάζουμε την Λαμπρή.

Επίσης συχνά θα μπερδεύουν την Εθνική γιορτή της 28 ης Οκτωβρίου, με αυτή της 25 ης Μαρτίου.

Όσοι  αντιμάχονται την παρουσία των Θρησκευτικών μαθημάτων,  μέσα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της χώρας, είναι αυτοί που ζητούν να  επιβάλλουν δήθεν ‘δημοκρατικά,’ τις ατομικές τους απόψεις σε βάρος του λαού. Ενώ δεν έχουν λύσει εκεί στο Υπουργείο τους, τα βασικά προβλήματα

εκπαίδευσης και στέγασης των παιδιών, σε σύγχρονα αξιοπρεπή εκπαιδευτήρια, ούτε έχουν καλύψει πλήρως τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών, ασχολούνται με την σταδιακή κατάργηση του μαθήματος των  Θρησκευτικών. Όλοι  οι άπιστοι και άθεοι, πολιτικοί διανοούμενοι κλπ, σκοπό έχουν να βγάλουν από τη μέση την Ορθόδοξη Θεολογία και την Πατερική διδασκαλία. Έτσι  τα παιδιά πολύ εύκολα θα μπουν στο νόημα και στην ιδεολογία της επερχομένης αθεΐας, αθρησκείας και πανθρησκείας.

Όσο  απομακρύνονται οι άνθρωποι από τον Χριστό, τόσο τους επιτρέπεται να  κάνουν το κακό. Η κακώς εννοούμενη Παγκοσμιοποίηση και η Νέα  Τάξη Πραγμάτων, επιδιώκει τον από- Χριστιανισμό  και αφελληνισμό των παιδιών, αφού Θρησκεία και Ιστορία, συμβαδίζουν μαζί στο ένδοξο παρελθόν της χώρας μας. Τα  Νεοταξικά άθρησκα σχέδια, για την απάλειψη των Θρησκευτικών από τα Σχολεία, την αφαίρεση των Σταυρών από τις Εκκλησίες και την επιβολή σιωπής στις καμπάνες, ελπίζουμε και  ευχόμαστε να μην ευδοκιμήσουν. Φυσικά αυτά θα πρέπει να  τα αποτρέψει, σύσσωμη η Εκκλησία, το  Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο κλήρος και ο λαός. Ο εκσυγχρονισμός στο παρελθόν και οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία αν και δοκιμάστηκαν, δεν απέδωσαν και είχαν αρνητικά αποτελέσματα. 

Παράδειγμα  η κατάργηση  της ομοιόμορφης  Σχολικής ποδιάς, ήταν λάθος, διατείνονται πολλοί γονείς και καθηγητές.

Αποτέλεσμα  οι μαθήτριες να πηγαίνουν άσεμνα, ημίγυμνες με προκλητικά μπουστάκια και σορτς στο Σχολείο, σαν να δουλεύουν σε νυχτερινά κέντρα.  Τα  αγόρια ατημέλητα με σχισμένα, ψαλιδισμένα μοντέρνα παντελόνια και σορτς. Για  αυτή την ασέβεια στην εμφάνιση, δεν φταίνε τα  παιδιά, αφού  κανείς δεν τα καθοδήγησε, ούτε οι γονείς ούτε οι δάσκαλοι, να έχουν ευπρέπεια, σεβασμό και  αξιοπρέπεια. Τα  παράπονα σας αγαπητοί γονείς και καθηγητές, όχι σε εμάς που έχουμε πρόσβαση στα ΜΜΕ, αλλά  στο αρμόδιο Υπουργείο.

 Αναρωτιόμαστε όλοι μήπως ζούμε σε μια σάπια παρακμάζουσα κοινωνία, της κατρακύλας της  ηθικής κατάπτωσης, της διαφθοράς και της έλλειψης αξιών,  που κατακλύζει την  πολυπολιτισμική Γηραιά Ήπειρο, την Ευρώπη;

Ξανθίππη Αγρέλλη    Κως 14/9/2024



Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 4
Ανώνυμος
Ανώνυμος 15/09 - 07:55
Βασικα
Να πάρουμε παράδειγμα από τους παπάδες που διαβάζουμε κάθε μέρα στα νέα;Αυτούς να κολοβωθούμε;Μήπως τελικά αυτό κάνουμε Γιαυτο έχουμε αυτή τη κοινωνία;
Χρυσή
Χρυσή 14/09 - 23:44
Σε ευχαριστούμε
Συνέχισε να μας ανοίγεις τα μάτια.ο θεός να μας φιλάει,και περισσότερο τα παιδάκια μας .
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/09 - 21:06
Λαός σε σύγχυση
Νεοβάρβαροι ρωμιοί με σύγχυση ταυτότητας που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι οι ίδιοι και προσπαθούν ματαίως να συνδυάσουν στοιχεία της μεσαιωνικής ορθοδοξίας με το φως του αρχαιοελληνικού πνεύματος. Βαλκάνιοι παγαπόντηδες χριστιανορθόδοξοι που τους έμαθαν ότι τάχα είναι απόγονοι κάποιων αρχαίων και νομίζουν ότι όλος ο κόσμος τους χρωστάει. Περίγελως των πολιτισμένων ανθρώπων, τελευταίοι σε όλα (παρακμή, άκρατη ιδιοτέλεια, αναρχία, κωλυσιεργία, ωχαδερφισμός, κάπνισμα, παχυσαρκία, αγυμνασία, οδική συμπεριφορά, διαφθορά, τσαπατσουλοκρατία, μισαλλοδοξία, ατιμωρησία, πολυφαρμακία, καθαριότητα, οικολογία, επιδειξιομανία, κακοποιήσεις της φύσης και των ζώων). Τρικυμία εν κρανίω, σχιζοφρένεια.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/09 - 19:53
💤🕋
Συγχαρητήρια Κα. Ξανθίππη.Εμπεριστατωμένο, updated άρθρο ...τό πιάσατε το νόημα.Να προσθέσω μόνο οτι οταν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ επέλθει η αντικατάσταση του πληθυσμού ή εμείς γίνουμε η ασθενική μειοψηφία,τα θρησκευτικά θα επανέλθουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στούς Μεντρεσέδες πού η υπερήφανη κυβέρνηση με χαρά θα ιδρύσει.Να μη πώ γιά τα μπουστάκια των μαθητριών με τι θα αντικατασταθούν ΑΝ τίς επιτρέπουν να πάνε κάν στο σχολείο.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ