Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η Ευρώπη φέτος βίωσε το πιο θερμό καλοκαίρι!

08/09/2022
22 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μόνον τον Αύγουστο, οι θερμοκρασίες ήταν "μακράν οι πιο υψηλές" που έχουν καταγραφεί, καθώς ήταν "κατά 1,72°C βαθμό πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020"

Το πιο ζεστό που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη ήταν το φετινό, το οποίο χαρακτηρίστηκε από πολλά κύματα καύσωνα και σοβαρή ξηρασία,που συνδέονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία για τις κλιματικές αλλαγές Copernicus.

Οι μέσες θερμοκρασίες ήταν "οι πιο υψηλές ταυτοχρόνως για τον Αύγουστο και για ολόκληρο το καλοκαίρι", ξεπερνώντας φέτος κατά 0,4°C αυτές του καλοκαιριού του 2021, που ήταν το προηγούμενο πιο θερμό που είχε καταγραφεί στην Ευρώπη, διευκρινίζει η Copernicus σε ανακοίνωσή της.

Αυτές ήταν υψηλότερες "κατά περίπου 1,34°C από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020 την εποχή αυτή", προσθέτει η Copernicus.

Μόνον τον Αύγουστο, οι θερμοκρασίες ήταν "μακράν οι πιο υψηλές" που έχουν καταγραφεί, καθώς ήταν "κατά 1,72°C βαθμό πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020".

"Μια έντονη σειρά από καύσωνες σε όλη την Ευρώπη, σε συνδυασμό με ασυνήθιστες συνθήκες ξηρασίας, οδήγησε σε ένα καλοκαίρι ακραίων συνθηκών, με ρεκόρ θερμοκρασιών, ξηρασία και πυρκαγιές", υπογραμμίζει στην ανακοίνωση αυτή η επιστημονική υπεύθυνη της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Φρέγια Βάμποργκ.

"Η ξηρασία και οι πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της Ευρώπης επηρέασαν την κοινωνία και τη φύση με διάφορους τρόπους", σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι "το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί μόλις πέρυσι".

(imerisia.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ