Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου: Επτά συμβουλές για αγορές σχολικών ειδών χωρίς περιττά έξοδα

29/08/2022
13 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το πρώτο «κουδούνι» για την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι πλέον κοντά και οι γονείς έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες αγορές σχολικών ειδών για τα παιδιά τους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,ο  Αύγουστος και ο Σεπτέμβρης, αποτελούν τους μήνες προετοιμασίας για τους γονείς που πρέπει να φροντίσουν για όλα τα απαραίτητα, ώστε οι σχολικές τσάντες των παιδιών να είναι έτοιμες για τα παιδιά. Η κάλυψη των σχολικών αναγκών των παιδιών αποτελεί κάθε χρόνο «βραχνά» για τις οικογένειες οι οποίες καλούνται να προσθέσουν κι άλλα -σημαντικά- έξοδα στον μηνιαίο προϋπολογισμό.

Με τις συνεχείς ανατιμήσεις και τον πληθωρισμό στα ύψη, φέτος η σχολική τσάντα θα είναι φέτος λίγο πιο ακριβή.

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Νοτίου Αιγαίου παραθέτει μικρές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στα ψώνια για τα σχολικά είδη, τη νέα σχολική χρονιά:

1. Κάντε μια λίστα με τα σχολικά είδη που χρειάζεστε

Μην βγείτε για ψώνια χωρίς να γνωρίζετε ακριβώς τι σχολικά είδη έχετε και ποια πραγματικά είναι αναγκαία!

2. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε σχολικά ήδη από την προηγούμενη χρονιά αν είναι σε καλή κατάσταση.

Αντικαταστήστε ό,τι σας λείπει ή ό,τι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Αναζητήστε πολυσυσκευασίες ειδών γραφικής ύλης, έτσι θα σας κοστίσουν λιγότερο και θα σας κρατήσουν για όλη τη σχολική χρονιά.

3. Αναζητήστε αξιολογήσεις άλλων καταναλωτών

Μια καλή πηγή πληροφοριών σχετικά με τις εταιρείες, τα μαγαζιά με σχολικά είδη και τα προϊόντα τους είναι τα διαδικτυακά φόρουμ για γονείς. Ρίχνοντας μια ματιά μπορείτε γρήγορα να ξεχωρίσετε ποια είναι τα πιο δημοφιλή προϊόντα και γιατί, και ποια προτείνονται ως πιο αξιόλογα από άλλους γονείς.

4. Προβείτε σε έρευνα αγοράς από νωρίς σε καταστήματα αλλά και διαδικτυακά

Εάν πρόκειται για αγοράστε σχολικά είδη, προβείτε σε έρευνα αγοράς, έγκαιρα. Μπορείτε να δείτε τις τιμές και διαδικτυακά αλλά και σε καταστήματα που έχουν προσφορές στα σχολικά είδη. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να συγκρίνετε τις τιμές και την ποιότητα των ειδών που πρόκειται να αγοράσετε. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να πάρετε και μεγαλύτερες ποσότητες από ένα ή δύο είδη που χρησιμεύουν (γόμες, μολύβια, στυλό, τετράδια κ.λπ.)

5. Μην αγοράζετε είδη με μόνο κριτήριο τη φίρμα και τη διαφήμιση

Πολλά είδη είναι ευρείας κατανάλωσης και μπορείτε να προμηθευτείτε φθηνότερα χωρίς να επιβαρύνετε τον οικογενειακό προϋπολογισμό σας.

6. Τα παιδιά δεν πρέπει να φορτώνονται με σχολικά είδη που ζυγίζουν πάνω από το 1/10 του βάρους τους.

7. Εξετάστε με προσοχή τη σήμανση των σχολικών ειδών. Δεν πρέπει να παρασυρθείτε από χρώματα, σχέδια, παιχνίδια που ίσως να ενέχουν κινδύνους για την υγεία των παιδιών.

Το ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου, είναι εδώ για να σας ακούσει, να καταγράψει την καταγγελία σας, να βοηθήσει και να δώσει συμβουλές.

Ο σωστά ενημερωμένος καταναλωτής, είναι ισχυρός

Για πληροφορίες – καταγγελίες:

Mail: [email protected]

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  693 69 80 888


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ