Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Καλυμνιακής καταγωγής ομογενής ο Έλληνας Αρχιεπίσκοπος της Μ. Βρετανίας Νικήτας στην στέψη του Βασιλιά

16/05/2023
143 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μία ελληνική έκπληξη έκρυβε η τελετή ενθρόνισης του Βασιλιά Καρόλου ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με την ελληνική του πλευρά και γενικότερα τον ορθόδοξο κόσμο.

Στην τελετή της στέψης πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας ο οποίος ευλόγησε τον βασιλιά και είχε ρόλο πρωτοαγωνιστικό, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε τελετή στέψης βασιλιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας είναι καλυμνιακής καταγωγής και αποτελεί εξέχουσα προσωπικότητα της ομογένειας αφού προέρχεται από την Φλόριδα όπου φυσικά υπάρχει έντονη καλυμνιακή παρουσία.

Η παρουσία του στην στέψη του βασιλιά προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση όχι μόνο στους απανταχού Έλληνες αλλά στους Δωδεκανήσιους όπου και αν βρίσκονται καθώς για πρώτη φορά στα χρονιά συμμετείχε ενεργά σε τελετή ενθρόνισης μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου Ορθόδοξος ποιμενάρχης.

Η επιθυμία ήταν το ίδιου του βασιλιά ο οποίος ήθελε να τιμήσει την ελληνική καταγωγή του από την πλευρά του πατέρα του. Μάλιστα την ώρα που το παραδόθηκε το ξίφος ακούστηκαν βυζαντινές ψαλμωδίες από ελληνική χορωδία.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την Τελετή απηύθυνε προσευχή προς τον Κύριο να προστατεύει και να καθοδηγεί τον νέο Μονάρχη.

Με εντολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, τελέστηκε ειδική Δοξολογία προς τιμήν του Βασιλέως σε όλες τις Κοινότητες της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες, επισκέπτεται την Κάλυμνο προκειμένου να δει συγγενείς και φίλους.

Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ