Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Kαταγγελία για το νοσοκομείο Κέρκυρας: "Μου έκαναν καισαρική χωρίς νάρκωση"

06/11/2023
95 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αποκαλυπτική μαρτυρία μιας μητέρας δύο παιδιών η οποία εξιστορεί πως το 2014 γέννησε στο νοσοκομείο Κέρκυρας με καισαρική χωρίς αναισθησία.

Μια νέα σοκαριστική καταγγελία έρχεται στο φως για το νοσοκομείο όπου η Αγγελική Λινάρδου χειρουργήθηκε στη σπονδυλική στήλη χωρίς να ναρκωθεί.

Η εκπομπή "LIVE NEWS" του Mega αποκαλύπτει τη μαρτυρία μιας μητέρας δύο παιδιών η οποία εξιστορεί πως το 2014 γέννησε στο νοσοκομείο Κέρκυρας με καισαρική χωρίς αναισθησία.

"Ήταν εφιαλτικό. Ένιωθα τα πάντα και από κάποιο σημείο ένιωθα τον πόνο. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου άκουγα τα πάντα. Καταλάβαινα τα πάντα, πέθαινα από τον πόνο. Πραγματικά ήταν φρικτό. Νόμιζα ότι με σφάζουν".

"Νόμιζα ότι θα πεθάνω"

Η γυναίκα μπήκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας για να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της. Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ζήτησε από τους γιατρούς να της κάνουν ολική αναισθησία.

"Επέμεναν να μου κάνουν επισκληρίδιο, εγώ δεν ήθελα. Τέλος πάντων, αναγκάστηκαν να μου κάνουν ολική νάρκωση, όπως είχα κάνει και στην πρώτη μου κόρη στην Αθήνα".

Της βάζουν τη μάσκα για να της κάνουν ολική αναισθησία, όμως η εγκυμονούσα παραμένει ξύπνια. Οι γιατροί, δίχως να το αντιληφθούν, ξεκινούν τη διαδικασία του τοκετού.

"Προσπαθούσα να του δείξω ότι ‘παιδιά, δεν μου έχετε κάνει νάρκωση’ αλλά ένιωθα σαν παράλυτη. Άκουγα τα πάντα. Προσπαθούσα απεγνωσμένα να κουνήσω τα χέρια μου, τα μάτια μου να δουν ότι υποφέρω. Άκουσα το μωρό να βγαίνει, άκουσα τα πάντα. Δεν μπορούσα. Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Πραγματικά είχα Άγιο γιατί θα είχα πεθάνει από ανακοπή".

Είναι σοκαριστικό το γεγονός πως η γυναίκα στην προσπάθειά της να ειδοποιήσει τους γιατρούς πως δεν έπιασε η νάρκωση, έσπασε το μπροστινό της δόντι όπως θα αποκαλύψει στο "LIVE NEWS".

"Προσπαθούσα να κουνήσω τα δάχτυλά μου, τα χέρια μου, τα πόδια μου. Έσπασα το δόντι μου από την πίεση. Σκεφτόμουν να αντέξω και για μένα και για το μωρό και για την οικογένειά μου και για το άλλο παιδάκι που περίμενε το αδελφάκι του".

Ο σοκαριστικός διάλογος με τους γιατρούς

Ο τοκετός ολοκληρώνεται. Μετά κόπων και βασάνων φέρνει στον κόσμο το μωράκι της και εξηγεί στους γιατρούς πως τα έζησε και τα αισθάνθηκε όλα, αφού ποτέ δεν είχε ναρκωθεί. Η απάντηση των γιατρών δεν ήταν αυτή που περίμενε:

"Στην αρχή μου είπε ‘σου κάναμε’ και του λέω ‘δε μου κάνατε’ γιατί έτσι κι έτσι. Του είπα τα πάντα. Μου λέει ‘ξέρεις τι έγινε, είχε χαλάσει το μηχάνημα και εμείς το καταλάβαμε γιατί διοχετευόταν το φάρμακο στο χώρο. Το μυρίζαμε’. Και σε κάποια φάση μου λέει ‘είχες 135 παλμούς και ανέβαινες’. Και λέω ‘συγγνώμη είναι δυνατόν που είστε και αναισθησιολόγος ένα άτομο με ολική αναισθησία σε καταστολή να έχει 130-150 παλμούς;’ και μου λέει ‘έχεις δίκιο’".

Οι γιατροί το 2014 συμπέραναν πως έφταιγε το μηχάνημα. Εννιά χρόνια μετά, τον Οκτώβριο του 2023, μια ακόμη ασθενής χειρουργήθηκε χωρίς ολική αναισθησία εξαιτίας δυσλειτουργίας του μηχανήματος.

Από την ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη θα διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το ίδιο μηχάνημα και αν έχει γίνει κακοσυντήρηση στον εξοπλισμό των χειρουργείων.

Γιατί δεν έγινε αντιληπτό πως δεν έπιασε η νάρκωση

O Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ Παπανικολάου, μίλησε στην εκπομπή "LIVE NEWS" του Mega για τον λόγο που δεν έγινε αντιληπτό το ότι δεν έπιασε η νάρκωση.

"Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα. Είναι εφιαλτικό να αισθάνεσαι την επέμβαση. Προφανώς, οι γιατροί είναι σε θέση να αντιληφθούν αν το μηχάνημα λειτουργεί ή αν φτάνει η αναισθησία. Διότι χωρίς αναισθησία, πάμε την ιατρική χίλια χρόνια πίσω. Είναι αδιανόητο να μπει σε χειρουργείο ένας ασθενής χωρίς αναισθησία. Δεν είναι όλοι οι ασθενείς το ίδιο, γιατί σε κάποιον μπορεί να μην πιάνει τόσο. Αλλά πριν ξεκινήσει το χειρουργείο, ο γιατρός πρέπει να ελέγξει εάν έχει μπει η αναισθησία. Προφανώς κάτι συμβαίνει αλλά δεν έδωσαν σημασία".


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ