Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κοινωνικός τουρισμός: Ξεπέρασαν τις 500.000 οι αιτήσεις – Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

27/06/2022
71 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Πώς γίνεται η μοριοδότηση των αιτούντων ανάλογα με τα κριτήρια – Σε ποιες περιοχές μπορούν να πραγματοποιηθούν έως και 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν – Μέχρι πότε μπορούν να εξαργυρώσουν τις επιταγές τους οι περσινοί δικαιούχοι

Ρεκόρ συμμετοχής καταγράφηκε στις αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού με αποτέλεσμα να απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για την άντληση και διασταύρωση των στοιχείων που θα επιτρέψουν την ανάρτηση των πινάκων με τους φετινούς δικαιούχους.

Όπως είπε ο Διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στην ΕΡΤ η διαδικασία βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες 7-8- ημέρες. «Ο όγκος μόνο των αιτήσεων και των στοιχείων που πρέπει να αντληθούν για να γίνει μοριοδότηση είναι τόσο μεγάλος που μακάρι να μπορούσα να είμαι πιο συγκεκριμένος, αλλά δεν μπορώ να είμαι γιατί εξαρτάται και από άλλες υπηρεσίες. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες 7-8 ημέρες- αλλά και πάλι διακινδυνεύω να πέσω έξω- θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα προσωρινά αποτελέσματα» δήλωσε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ δήλωσε πως μέχρι την Πέμπτη 23 Ιουνίου που έκλεισε η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων είχαν υποβληθεί «πάνω από μισό εκατομμύριο αιτήσεις για σχεδόν 1 εκατ. επιταγές. Είχαμε τρομερή ανταπόκριση από τον κόσμο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι έγιναν «532.000, 570. 000 αιτήσεις από δικαιούχους με 433.823 ωφελούμενους – σύνολο 966.393 επιταγές».

Πώς γίνεται η μοριοδότηση των αιτούντων
Κριτήρια μοριοδότησης για τους αιτούντες είναι:
α) το πραγματικό δηλωθέν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα κατά περίπτωση-είτε φορολογείται με τις γενικές διατάξεις είτε είναι απαλλασσόμενο του φόρου είτε φορολογείται αυτοτελώς – φορολογικού έτους 2020 και
β) ο αριθμός ανηλίκων τέκνων.

Τα μόρια ανά κριτήριο ορίζονται ως εξής:

Για το α’ κριτήριο:

1. για δηλωθέν εισόδημα ύψους έως 10.000,99: 30 μόρια
2. για δηλωθέν εισόδημα ύψους από 10.001,00 έως 20.000,99: 20 μόρια
3. για δηλωθέν εισόδημα ύψους από 20.001,00 έως 30.000,99 €: 10 μόρια

Για το β’ κριτήριο: από 15 μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.

Οι πληροφορίες σχετικά με το εισόδημα των δικαιούχων αναζητούνται με ηλεκτρονικό τρόπο από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Οι πληροφορίες σχετικά με τα ανήλικα τέκνα αναζητούνται αυτεπαγγέλτως από αρμόδιο δημόσιο φορέα ή, όπως ορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Η βαθμολογία που συγκεντρώνουν κατά τη διαδικασία μοριοδότησης οι δικαιούχοι που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω προσαυξάνεται κατά 50%.

Επιλεγόμενοι από τη διαδικασία μοριοδότησης είναι εκείνοι οι δικαιούχοι που συγκεντρώνουν τη μέγιστη βαθμολογία, μέχρι να συμπληρωθεί, αθροιστικά με τους ωφελουμένους τους, ο προβλεπόμενος αριθμός του προγράμματος.

Βελτιωμένο το φετινό πρόγραμμα
Σημειώνεται ότι φέτος το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5-12% σε ξενοδοχεία και 3-8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Επιπλέον, για
το μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, όπως και πέρυσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Η συγκεκριμένη αύξηση θα ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές τους μπορούν να το κάνουν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

Τέλος, προβλέπεται ότι όσοι δικαιούχοι λάβουν επιταγή και δεν την ενεργοποιήσουν, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δυο προγράμματα, ώστε να μην στερούν από άλλους δικαιούχους τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Πηγή newmoney.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ