Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κορονοϊός: Σύσταση από την Επιτροπή για τον εμβολιασμό των παιδιών από 6 μηνών έως 4 ετών

01/11/2022
61 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

"Ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό και τη γρίπη ειναι αναγκαίος. Δεν αναμένονται νέα επικαιροποιημένα εμβόλια για τις παραλλαγές της Όμικρον", τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου

Τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια ήταν το κύριο θέμα στη σημερινή έκτακτη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό, στο Υπουργείο Υγείας, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

"Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την προσθήκη μιας πρώτης αναμνηστικής δόσης για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, τρεις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό τους έναντι του κορονοϊού" υπενθύμισε αρχικά η κυρία Θεοδωρίδου.

"Τα κρούσματα αυξήθηκαν στα παιδιά λόγω της παραλλαγής Ομικρον. Και στη χώρα μας είχαμε ανάλογη αύξηση. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έλαβε υπόψη τα δεδομένα και εισηγείται τον εμβολιασμό για παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών με υποκείμενα νοσήματα ή ανασοκαταστολή. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα και στα υγιή παιδιά να εμβολιαστούν, με τη σύμφωνη γνώμη των γονεών", ανέφερε.

"Ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό και τη γρίπη ειναι αναγκαίος. Δεν αναμένονται νέα εμβόλια για τις παραλλαγές, όσα έχουν κυκλοφορήσει διεθνώς, έχουν έρθει στη χώρα μας", τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

"Σύμφωνα με το Nature, τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν και μεταλλάξεις που ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί", ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου.

Και συνέχισε: "Σύμφωνα με τον ΠΟΥ οι νέες παραλλαγές δεν είναι νέος ιός αλλά ένα τμήμα της μετάλλαξης Όμικρον. Δεμ είναι αιτία να αναβαθμιστεί η αξία τους σε παραλλαγές ιδιαίτερης μέριμνας.

Η Ελλάδα στη 14η θέση εμβολιασμού στην ΕΕ

Από την πλευρά του ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι περισσότεροι από 21.660.000 εμβολιασμοί έναντι της Covid-19 έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, ενώ το 81,3% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Το 72,7% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ το ποσοστό στον ενήλικο πληθυσμό ανέρχεται στο 81,3%, με την Ελλάδα να κατέχει τη 14η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι "παραλάβαμε τα εμβόλια για τα παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών", σημειώνοντας ότι η διάθεση τους θα αρχίσει προσεχώς και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

"Συνεχίζουμε τους καταδρομικούς εμβολιασμούς ακόμα και σε μικρά νησιά", πρόσθεσε.

Φοβίζει η νέα μετάλλαξη

Η νέα παραλλαγή ΒQ1 είναι πιο μεταδοτική από τον "Κένταυρο" και αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας.

Το μεταλλαγμένο στέλεχος όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, μπορεί να διαφεύγει της ανοσίας, προκαλώντας επαναμολύνσεις, όμως μέχρι στιγμής δεν δείχνει να προκαλεί σοβαρή νόσηση, όπως άλλωστε και οι άλλες υποπαραλλαγές της Όμικρον (BA.4/BA.5). Ακόμη όμως είναι νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Σημειώνεται πως τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, ρινική συμφόρηση και βήχα.

Καμπανάκι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Τις ερχόμενες εβδομάδες αναμένεται νέο κύμα με υποπαραλλαγές της Όμικρον προειδοποιεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.Ο επικεφαλής του Γραφείου Βιολογικών Απειλών Υγείας και Στρατηγικής Εμβολίων του ΕΜΑ Μάρκο Καβαλέρι σημείωσε ότι "οι μολύνσεις και οι νοσηλείες αυξάνονται σε ανθρώπους από 65 ετών και πάνω".

Παράλληλα υπογράμμισε ότι "η πανδημία δεν έχει τελειώσει και είμαστε ακόμη σε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως είπε την περασμένη εβδομάδα ο ΠΟΥ", καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν ή να προχωρήσουν με τις ενισχυτικές δόσεις, ειδικά όσοι βρίσκονται σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου και μπορεί να νοσήσουν σοβαρά.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, η BQ1 και η υποκατηγορία της, που ονομάζεται BQ1.1, θα γίνουν το κυρίαρχο στέλεχος μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και τις αρχές Δεκεμβρίου.

Αργός ο ρυθμός των εμβολιασμών

Η πορεία των εμβολιασμών δεν είναι η αναμενόμενη, με την κόπωση του πληθυσμού από τις αναμνηστικές δόσεις να είναι ορατή σύμφωνα με τους ειδικούς. Είναι χαρακτηριστικό πως την εβδομάδα από τις 20 έως τις 27 Οκτωβρίου έγιναν 65.309 αναμνηστικές δόσεις.

Η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης άνοιξε στις 27 Σεπτεμβρίου.

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια προορίζονται μόνο για αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτου πριν από τη χορήγηση του επικαιροποιημένου διδύναμου εμβολίου απαιτείται η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού.

Η χορήγηση αναμνηστικής δόσης με τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια συστήνεται σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών μετά την τελευταία δόση του εμβολίου ή τη νόσηση από κορονοϊό:

• σε όλα τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
• σε άτομα ηλικίας 12-59 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού
• σε διαμένοντες και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή άλλες μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων
• σε επαγγελματίες υγείας
• σε διαβιούντες με άτομα σε ανοσοκαταστολή ή άλλο υποκείμενο νόσημα
• σε φροντιστές ατόμων που πάσχουν από νοσήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών από κορονοϊό

-Ατομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί με τη δεύτερη αναμνηστική δόση των μονοδύναμων εμβολίων και ανήκουν στις παραπάνω ομάδες μπορούν να εμβολιαστούν με τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια (εφόσον έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών).

-Ατομα που νόσησαν μετά τη χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης των μονοδύναμων εμβολίων δεν έχουν αντένδειξη και μπορούν να εμβολιαστούν με τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού.

-Παρέχεται εξατομικευμένα η δυνατότητα εμβολιασμού με διδύναμα επικαιροποιημένα εμβόλια για δεύτερη αναμνηστική ή τρίτη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού.


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΣ 02/11 - 01:49
ΕΞΟΝΤΩΣΗ
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣΟ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΥΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝΙΚΑ ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΠΑΡΕΝΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΕ mRNA ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΤΕΘΥΜΕΝΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΝΕΚΡΟΨΙΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΨΝ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ, ΟΓΚΟΛΟΓΟΥΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΝΟΜΠΕΛ ΟΠΩΣ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΜΟΝΤΑΝΙΕ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΧΑΡΙΤ ΜΠΑΓΚΝΤΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΕ mRNA ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΕ ΕΠΕΜΒΕΙ ??? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ