Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

«Κούρεμα» 440.000 ευρώ πέτυχε Ροδίτης επιχειρηματίας μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού

26/05/2024
91 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ροδίτης επιχειρηματίας κατάφερε να πετύχει «κούρεμα» ύψους 440.000 ευρώ στις οφειλές που είχε, με εξωδικαστικό μηχανισμό, αλλά και να διαγράψει κατά 90% το χρέος του προς την Εφορία! Μια ακόμα επιτυχημένη αναδιάρθρωση μη εξυπηρετούμενων οφειλών πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε συμπολίτη μας, μέσω των εργαλείων του Νόμου 4738/2020, με συνολική διαγραφή οφειλών που ανήλθε σε περίπου 440.000 ευρώ.

Ο συμπολίτης μας πέτυχε σημαντική διαγραφή των επιχειρηματικών του οφειλών τάξεως σχεδόν 60% από τον αρχικό ποσό των 761.000 ευρώ. Η αρχική οφειλή προς τους χρηματοδοτικούς φορείς ήταν 582.000 ευρώ, από 15 δάνεια, εκ των οποίων διαγράφηκαν περίπου 353.00 ευρώ, επιτυγχάνοντας ένα πολύ καλό ποσοστό μείωσης περίπου 60%.

Αντίστοιχα, η διαγραφή που πέτυχε ο επιχειρηματίας για τις οφειλές προς την Εφορία ανήλθε σε 61.000 ευρώ από αρχικά 68.000 ευρώ (διαγραφή περίπου 90% της οφειλής), ενώ προς τον ΕΦΚΑ διαγράφηκαν 25.000 ευρώ από 111.000 ευρώ (διαγραφή περίπου 22%). Οι οφειλές αυτές ξεκίνησαν να συσσωρεύονται λίγο μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης, ενώ η αδυναμία ανταπόκρισής του σε αυτές εντάθηκαν κατά την περίοδο του κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου, ο επιχειρηματίας έφθασε σε σημείο να διαθέτει μεγάλου ύψους ληξιπρόθεσμες οφειλές, υφιστάμενος μάλιστα και δεσμεύσεις τραπεζικών του λογαριασμών από ΔΟΥ και ΕΦΚΑ. Εν τέλει, κάνοντας χρήση του νόμου 4738/2020, ο επιχειρηματίας κατάφερε να μειώσει τις οφειλές του κατά σχεδόν 60%, επιτρέποντάς του να ανακτήσει την οικονομική του σταθερότητα και να συνεχίσει απρόσκοπτα τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Το σχέδιο αποπληρωμής που επιτεύχθηκε, περιλαμβάνει μηνιαίες δόσεις που επιτρέπουν την τακτική εξυπηρέτηση των υπολειπόμενων οφειλών, διασφαλίζοντας έτσι τη βιωσιμότητα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Στην αίτησή του, ο οφειλέτης προσκόμισε μεταξύ άλλων στοιχεία που αποδεικνύουν μεν την αδυναμία αποπληρωμής του αρχικού ποσού, αλλά ταυτόχρονα θεμελιώνουν και τη μελλοντική του βιωσιμότητα σε περίπτωση που επιτευχθεί διαγραφή οφειλών, κάτι που θα ωφελήσει τόσο τον ίδιο όσο και τη χρηματική ικανοποίηση των πιστωτών του.

Την υπόθεση χειρίστηκαν οι δικηγόροι Εμμανουήλ Τεχνίτης, LL.M., M.Sc. και Έλενα Σιδηροπούλου, LL.M., από το δικηγορικό γραφείο Μ. Τεχνίτης & Συνεργάτες.


rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ