Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ξεκινά το "Θητεία Ευκαιρία" - Τι αλλάζει για τους φαντάρους - Ειδικότητα και για μετά τον Στρατό

19/09/2024
146 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Μπαίνει τέλος στην «αγγαρεία» για τους φαντάρους, καθώς έρχεται η «θητεία-ευκαιρία» που θα δίνει κίνητρα με ειδικότητες και μοριοδότηση.

Στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κύριος στόχος του θα είναι να μην είναι η θητεία «αγγαρεία», δηλαδή να υπάρχουν και κάποιες ειδικότητες ή κίνητρα για τους φαντάρους.

Αναμένεται να ξεκινήσει:

- ΄Γ ΕΣΣΟ 2025 (ΜΑΙΟΣ) ή

- Έ ΕΣΣΟ 2025 (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ)


Οι ειδικότητες για τη θητεία – ευκαιρία στους φαντάρους

Ο στρατεύσιμος θα μπορεί να παίρνει ένα χαρτί, με την σφραγίδα του στρατού, αρκετά σημαντικό.


Αναλυτικά οι ειδικότητες που θα μπορεί να επιλέξει:

- Χειριστής μηχανημάτων έργου (κλάρκ, κλπ)

- Βοηθός αναλυτή εργαστηρίου τροφίμων

- Μάγειρας

- Ναυαγοσώστης

- Τεχνίτης τηλεπικοινωνιών

- Βοηθός Φαρμακοποιού

- Διασώστης

- Αυτοδύτης

Όλες αυτές είναι οι ειδικότητες όπου στη συνέχεια θα αξιοποιούνται στην αγορά εργασίας, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει και μοριοδότηση για απορρόφηση παράδειγμα στην πολιτική προστασία.

Οι ειδικότητες θα είναι διαφορετικές -όπως είναι λογικό- για στρατό ξηράς και ναυτικό.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Action24, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θέτει ως άμεση προτεραιότητα την ενίσχυση της Εφεδρείας, στοχεύοντας στη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι προγραμματισμένες αλλαγές θα δώσουν αυξημένο ρόλο στους εφέδρους στην άμυνα της χώρας, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια να δηλώνει πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναβάθμιση της Εφεδρείας.

Οι μεταρρυθμίσεις προβλέπουν τη στελέχωση στρατιωτικών μονάδων κατά 70%, με το υπόλοιπο 30% να καλύπτεται από εφέδρους. Παράλληλα, θα εισαχθούν τακτικές εκπαιδεύσεις, με σκοπό οι έφεδροι να διατηρούν υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και να παραμένουν ενημερωμένοι για τις τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν το πεδίο των στρατιωτικών επιχειρήσεων.


zougla.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Μιρελα
Μιρελα 19/09 - 18:05
Βαραβαδες
Άντε ρε όλοι εκεί μέσα νομίζετε ότι ο στρατός ειναι σχολείο καραβάνια όλοι άμεση απόλυσης στα καραβάνια βάλτε τους να κόβουν χόρτα στα χωράφια μέσα ουστ λαμόγια τεμπέλες

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ