Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ξεκινάει η εφαρμογή της Συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου για 5.000 εποχικούς εργαζομένους

08/06/2024
104 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Σε εφαρμογή τίθεται η διμερής συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Αιγύπτου, για την απασχόληση εποχικών εργαζομένων στον αγροτικό τομέα.

Η συμφωνία προβλέπει ειδική διαδικασία μετάκλησης πολιτών τρίτων χωρών για την εποχική εργασία στον αγροτικό τομέα. Η διαδικασία για το 2024 αφορά στην μετάκληση 5.000 εποχικά εργαζόμενων πολιτών της Αιγύπτου.

Οι διαφορές της διαδικασίας της διμερούς συμφωνίας σε σχέση με την πάγια διαδικασία μετάκλησης είναι οι εξής: α) οι θέσεις των πέντε χιλιάδων (5.000) εργαζομένων διατίθενται για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας από μια κοινή «δεξαμενή» και δεσμεύονται από τις υπηρεσίες μίας στάσης κατά την επεξεργασία του αιτήματος και β) η κοινή δεξαμενή των υποψηφίων εργαζομένων, από την οποία ο εργοδότης έχει τη δυνατότητα να μετακαλέσει εργαζομένους, έχει διαμορφωθεί και προταθεί από την αιγυπτιακή πλευρά, σε συνέχεια των κριτηρίων που έχουν θέσει οι ελληνικές Αρχές (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας, έχει αναπτύξει ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων των εργοδοτών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου την προσεχή Δευτέρα 10 Ιουνίου για την υποβολή από τους εργοδότες των αιτημάτων τους.

Πηγή kathimerini.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/06 - 10:37
Είσθαι αντιπαραγωγικοι.
Αντί να βοηθήσουν τούς γεωργούς!Με φθηνότερα μηχανήματα!!!(Τρακτορ, μηχανές, τροφές ζώων, λιπάσματα,, μείωση τιμής πετρελαίου, βοήθεια γεωπόνον, αρκετό ύδωρ γειά πότισμα,Κ.ΤΛ.!Θα μας φορτώσουν πάλι τεράστια προβλήματα ,με τούς εισαγόμενους! Πού θα μένουν, πού θα αφοδευουν,και αρχίζουν πάλι τα συνηθισμένα! καυγάδες,κλεψιες, βιασμούς!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/06 - 23:58
Φέρε πράμα
Τελικά μήπως είμαστε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που δεν δουλεύει κανένας από τους πλούσιους ντόπιους;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ