Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ξύλο μεταξύ φοιτητών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για το ποιος θα τεθεί επικεφαλής της πορείας

08/02/2024
49 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τουλάχιστον 15.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση της Αστυνομίας, έλαβαν μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, το πρωί της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή 150 φοιτητικών συλλόγων απ' όλη τη χώρα.

Ένταση και επεισόδια επικράτησαν πριν την έναρξη της πορείας μεταξύ μελών διαφορετικών φοιτητικών παρατάξεων, για το ποιος θα βρεθεί στην κεφαλή της πορείας. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν 8 άτομα που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να τους δωθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ειδικότερα, χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ζητώντας την αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Με σύνθημα "πτυχία με αξία, δουλειά με αξιοπρέπεια" το οποίο οι φοιτητές έγραψαν στον τοίχο του Υπουργείο Εργασίας, η πορεία με ιδιαίτερο παλμό κατευθύνθηκε προς της Βουλή. Ένταση υπήρξε νωρίτερα μεταξύ φοιτητικών συλλόγων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ένταση και επεισόδια μεταξύ μελών φοιτητικών παρατάξεων με μικροτραυματισμούς σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου στα Προπύλαια, λίγο πριν την έναρξη της πορείας στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων. Αποτέλεσμα ήταν τραυματιστούν 8 άτομα που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για τις πρώτες βοήθειες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ένταση προκλήθηκε για το ποια φοιτητική παράταξη θα βρίσκεται στην κεφαλή της πορείας των φοιτητών.

Τα επεισόδια συνέβησαν μεταξύ φοιτητών του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών(ΚΚΕ) και μεταξύ μελών άλλων φοιτητικών παρατάξεων, με την ένταση να διαρκεί λίγα λεπτά. Στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, για να μεταφέρουν 8 τραυματίες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για τις πρώτες βοήθειες.

thetoc.gr






Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ