Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μεγάλη φωτιά σε δύο μέτωπα στην Πεντέλη – Kινδυνεύουν σπίτια

19/07/2022
38 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Συναγερμός έχει σημάνει για μια ακόμη φορά στις πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αττική καθώς μια δύσκολη και επικίνδυνη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση στην Πεντέλη, με τις φλόγες αρχικά να ξεπηδούν από την περιοχή που είχε καεί και το 2018. 

Mε μήνυμα το 112 καλεί όλους όσοι βρίσκονται στο Ντράφι να εκκενώσουν προς Παλλήνη, καθώς η περιοχή έχει καλυφθεί από μαύρους καπνούς, ενώ οι φλόγες βρίσκονται στα πρώτα σπίτια όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. 

Νωρίτερα είχε ζητηθεί από τους κατοίκους στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 17:20 και άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα, 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 3 υδροφόρα και 1 αναγνωριστικό, καθώς και 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό.

Η φωτιά ξεκίνησε ανάμεσα στο Νταού και στο Ντράφι της Πεντέλης, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός. "Κατευθύνεται προς Ανθούσα και Πικέρμι" είπε μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Στην ευρύτερη περιοχή και με βάση μετρήσεις από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών πνέουν Β/ΒΑ άνεμοι με μέσες εντάσεις που φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και ριπές που προσεγγίζουν τα 50-60 km/h.

Ο κ. Αρτοποιός έκανε λόγο για μια δύσκολη πυρκαγιά ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακούνε τις οδηγίες των δημόσιων αρχών. "Αυτή την στιγμή είναι σε γενική επιφυλακή όλη η Αττική και έχουμε καλέσει οχήματα κι από την υπόλοιπη Ελλάδα να συνδράμουν στην πυρκαγιά. Προσπαθούμε να κυκλώσουμε την πυρκαγιά, να πάμε σε όλη την περίμετρο έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει καμία περιοχή", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διακοπή κυκλοφορίας

Σε διακοπή της κυκλοφορίας έχει προχωρήσεις η ΕΛΑΣ σε δρόμους στην περιοχή της Πεντέλης. Ειδικότερα αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε:

-Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση 'Αγιος Πέτρος

-Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι

-Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ