Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μετρό Θεσσαλονίκης: Άνοιξε για το κοινό ο σταθμός - Ουρές από τον κόσμο για ξενάγηση

27/11/2022
85 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τις πύλες του για το κοινό άνοιξε σήμερα ο σταθμός «Παπάφη» του μετρό Θεσσαλονίκης με πλήθος κόσμου να σπεύδει για να δει τις εγκαταστάσεις.

Όπως αναφέρει το grtimes, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και έναν από τους συρμούς που ήταν σταθμευμένος και επισκέψιμος ο οποίος ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο, και εισήλθε στον σταθμό ελάχιστα λεπτά αργότερα.

Δεν υπήρχαν επιβάτες πλην των τεχνικών του ανάδοχου που το παρουσίασαν στους επισκέπτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση του συρμού, σ’ αυτή τη φάση, έγινε παρουσία χειριστή για λόγους ασφαλείας και τυχόν έκτακτο γεγονός, όμως δεν υπήρξε καμία επέμβαση στο χειριστήριο.

Οι σήραγγες στον εν λόγω σταθμό οδηγούν από τη μία προς το σιδηροδρομικό σταθμό και από την άλλη προς τη Νέα Ελβετία. Αργότερα αναμένεται να επεκταθούν προς Καλαμαριά και αεροδρόμιο, μετά την έναρξη της λειτουργίας που προβλέπεται για το 2023.

 Ο κάθε συρμός, με τέσσερα βαγόνια, συνολικού μήκους 52 μέτρων, θα περνάει κάθε 1,5 λεπτό και θα μεταφέρει 450 άτομα. Η μέγιστη ταχύτητα θα είναι μέχρι 80 χλμ την ώρα και η μέση ταχύτητα 30 χλμ την ώρα.

«Θα αλλάξει τη ζωή στην πόλη. Θα μπορούμε να αφήσουμε τα ΙΧ αυτοκίνητα. Το Μετρό μας θα είναι φθηνό. Το εισιτήριο ελάχιστα θα διαφέρει από αυτό του ΟΑΣΘ» ανέφερε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος επισημαίνοντας ότι προβλέπεται συνδυασμός μετακίνησης με λεωφορείο.

Tην δυνατότητα να επισκεφτούν και να δουν από κοντά χώρους του Μετρό Θεσσαλονίκης θα έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, σήμερα και αύριο (26-27 Νοεμβρίου), καθώς, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ συμμετέχει στο φετινό OPEN HOUSE THESSALONIKI 2022 με δύο από τις εγκαταστάσεις της: Το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό και το Σταθμό Παπάφη.

Οι ώρες επίσκεψης για το κοινό θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι. Συνιστάται στους επισκέπτες να προσέρχονται εγκαίρως στους χώρους που θέλουν να επισκεφθούν, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου.

grtimes.gr

      
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ