Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μιχάλης Ροδίτης: Αναμένεται θεαματική χρονιά για τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting στα Δωδεκάνησα

11/03/2023
67 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Πολύ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για Ρόδο, Κω, Σύμη και Λέρο, όπως δήλωσε στον RV ο ναυτιλιακός πράκτορας Μιχάλης Ροδίτης - Φέτος νωρίτερα θα ξεκινήσουν τα τακτικά δρομολόγια προς Τουρκία

Και ο θαλάσσιος τουρισμός και ειδικά το yachting θα κινηθεί πολύ καλά στα Δωδεκάνησα φέτος το καλοκαίρι, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο ναυτιλιακός πράκτορας Μιχάλης Ροδίτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, με αύξηση -όπως είπε- κυρίως των μεσαίων σκαφών αναψυχής και όχι των mega yachts, αλλά και τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής με άνοδο των κρατήσεων για τα νησιά του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου, όπως η Κως και η Λέρος.

Σταθερά στην προτίμηση των Τούρκων επισκεπτών παραμένει η Σύμη, όπως τόνισε ο κ. Ροδίτης, ενώ πρόσθεσε ότι φέτος νωρίτερα, από τον Απρίλιο, θα ξεκινήσουν τα τακτικά δρομολόγια προς Τουρκία.

Ουσιαστικά φέτος είμαστε σε μία κανονικότητα αν εξαιρέσουμε το ρώσικο κομμάτι, το οποίο δυστυχώς απομακρύνεται πάρα πολύ από την περιοχή τουλάχιστον στην Ελλάδα λόγω των μέτρων, γενικά πάει πάρα πολύ καλά. Στην περιοχή περιμένουμε μεγάλη αύξηση στις αφίξεις μεσαίων σκαφών -όχι mega yachts κλπ- μεγάλη κινητικότητα έχει το βόρειο συγκρότημα όσον αφορά τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής τα οποία βάζουν προγράμματα προς την περιοχή.

Επίσης, οι γραμμές της Τουρκίας θα ανοίξουν φέτος πιο νωρίς, περίπου αρχές Απριλίου, θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια τα τακτικά, γενικά είναι αισιόδοξα τα πράγματα πάρα πολύ για μία ακόμα καλύτερη σεζόν, κάτι που φαίνεται και από τις κρατήσεις βέβαια και στο ναυτιλιακό κομμάτι και στο yachting.

Η Λέρος συνεχίζει να έχει μεγάλη προτίμηση και για αυτό και δημιουργούν πακέτα στο βόρειο συγκρότημα με αφετηρία την Κω.

Η Κάλυμνος για αναρριχητικό τουρισμό γιατί είναι πολύ της μόδας φέτος τα extreme sports και τα θαλάσσια σπορ, η Ρόδος θα είναι πάλι ένας προορισμός ο οποίος θα είναι η πρώτη είσοδος και η τελευταία έξοδος για να μπουν στο Αιγαίο γιατί έχει πάρα πολλά σκάφη τα οποία έχουν ελλιμενιστεί φέτος στην περιοχή μέχρι το Μαρμαρίς, οπότε η Ρόδος είναι η πρώτη τους επιλογή, σημείωσε σχετικά ο κ. Ροδίτης.

Τέλος ειδικά για τη Σύμη πρόσθεσε καταλήγοντας “το νησί θα είναι πάλι στην προτίμηση των Τούρκων ιδιοκτητών σκαφών, συν τα μεγάλα σκάφη, αλλά έχουμε ένα θέμα που έχει παρουσιαστεί από πέρσι. Τα μεγάλα σκάφη τα οποία έρχονταν στις παραλίες της Σύμης π.χ. στον Αη Γιώργη και τα λοιπά, πέρσι δυστυχώς επειδή πήγαιναν πάρα πολλά ημερόπλοια –γιατί έχει γίνει μία νέα μόδα να πηγαίνουν εκεί με 100- 200 άτομα και να κολυμπάνε στους μικρούς κόλπους της Σύμης- δυστυχώς απομάκρυναν τα μεγάλα σκάφη λόγω της πολυκοσμίας”.

Ν.Π.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ