Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μονή της Χώρας: Ο Ερντογάν μετατρέπει σε τζαμί ακόμη ένα βυζαντινό ναό

06/02/2024
86 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ακόμα ένας βυζαντινός ναός, η Μονή της Χώρας, θα μετατραπεί και αυτή σε τζαμί. Έτσι, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί μετά από 79 χρόνια η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στη Μονή της Χώρας, η οποία θα μετατραπεί από μουσείο σε τζαμί με προεδρικό διάταγμα το οποίο υπέγραψε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 10 Ιουλίου 2020, μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η μακροχρόνια αποκατάσταση της Μονής της Χώρας στη συνοικία Φατίχ της Κωνσταντινούπολης έφτασε στο τέλος της. Ειδικά σχεδιασμένα κόκκινα χαλιά στρώθηκαν για τη Μονή της Χώρας.

Η Μονή της Χώρας είχε χτιστεί τον 6ο αιώνα κατά τη βυζαντινή περίοδο και μετατράπηκε σε τζαμί επί Σουλτάνου Μπεγιαζίτ Β’ το 1511 μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Στη συνέχεια, μετατράπηκε σε μουσείο με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 2 Αυγούστου 1945, κατά τη διάρκεια της μονοκομματικής διακυβέρνησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP. Η Μονή της Χώρας είναι γνωστή για τα μοναδικά ψηφιδωτά της.


newsbeast.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ