Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μπλακ άουτ στο νοσοκομείο Χανίων: Βάζουν αλουμίνια μέσα στις κλινικές για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό

14/07/2022
57 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με διαχωριστικά αλουμινίου μέσα στην Παθολογική, Νεφρολογική, Ορθοπεδική, Καρδιολογική κλινική ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Χανίων προχωρά επειγόντως και με απευθείας ανάθεση, στην διαμόρφωση χώρων για την νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού μέσα στις κλινικές και όχι σε απομόνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr οι λόγοι που οδηγούν σε αυτήν την εσπευσμένη κίνηση είναι δύο: Πρώτο και κυριότερο είναι το «μπλακ άουτ» με το οποίο απειλείται η κλινική covid καθώς οι νοσηλείες αυξάνονται ραγδαία ενώ η δυναμικότητά της είναι η μισή από αυτήν που εμφανίζει το σύστημα καθώς η πρώην covid τώρα ανακαινίζεται και θα επαναλειτουργήσει ως ορθοπεδική.

Συνεπώς οι 32 ασθενείς με κορονοϊό που εμφανίζονται στο σύστημα νοσηλεύονται σε μία κλινική και όχι σε δύο, ενώ τα ελεύθερα κρεβάτια είναι μόλις 4 ακόμα.

Την ίδια ώρα, τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται σήμερα Πέμπτη στην ΜΕΘ κορονοϊού ενώ τρία παιδάκια με κορονοϊό νοσηλεύονται στο covid παιδιατρικό.


Άλλωστε, οι ίδιοι οι πνευμονολόγοι της covid με επιστολή τους ζητούσαν επειγόντως αναδιάρθρωση στον τρόπο λειτουργίας της κλινικής καθώς τα covid περιστατικά παρουσιάζουν όλο και λιγότερες πνευμονολογικές επιπλοκές.

Αυτός είναι και ο δεύτερος λόγος της απόφασης η οποία, παρότι προχωρά με απευθείας ανάθεση και με «προφορική εντολή του διοικητή» όπως αναφέρεται σχετικά, ήταν κάτι που εξεταζόταν εδώ και καιρό, όσο αυξάνονταν τα περιστατικά που δεν νοσούσαν από covid αλλά βρίσκονταν με covid σε τυχαίο έλεγχο στη διάρκεια της νοσηλείας τους για άλλη αιτία.

Η απόφαση

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

«Κατόπιν σχετικής προφορικής εντολής του Διοικητού του Νοσοκομείου και  οδηγιών της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η νοσηλεία
παθολογικών, ορθοπεδικών, καρδιολογικών ή νεφρολογικών περιστατικών που ταυτόχρονα
είναι φορείς της COVID-19 στις αντίστοιχες κλινικές, κρίνεται αναγκαία η κατασκευή και
τοποθέτηση διαχωριστικών αλουμινίου στους διαδρόμους των κλινικών αυτών, έτσι ώστε να απομονωθούν δυο θάλαμοι νοσηλείας ανά κλινική.


Συγκεκριμένα, τα διαχωριστικά θα τοποθετηθούν στο διάδρομο μεταξύ των θαλάμων 6 και 8 (6 και 7 στην Καρδιολογική Νεφρολογική Κλινική, περιοχή Νεφρολογικής Κλινικής),έτσι ώστε να απομονωθούν οι θάλαμοι 7 και 8 των κλινικών.

Τα διαχωριστικά πλαίσια θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τη συνημμένη Τεχνική
Περιγραφή, και η προϋπολογιζόμενη δαπάνη ανά κλινική ανέρχεται σε 2.000€ πλέον ΦΠΑ
(συνολική δαπάνη 8.000€πλέον ΦΠΑ, δηλ. 9.920€ με ΦΠΑ και για τις τέσσερις κλινικές).
Σημειώνεται εδώ ότι για λόγους εξοικονόμησης κόστους και χρόνου παράδοσης δεν έχει
προβλεφθεί η τοποθέτηση μπάρας πανικού και κλειδαριάς σύμφωνης με το σύστημα κλειδιών master του Νοσοκομείου, κατόπιν σχετικής οδηγίας του Διοικητού» αναφέρεται σχετικά.

Χωρίς έξοδο κινδύνου;

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες κατασκευές τοποθετούνται τόσο εσπευσμένα ώστε δεν ελέγχεται καν η συμμόρφωση με τους κανονισμούς πυροπροστασίας και τις οδεύσεις διαφυγής. Όπως αναφέρεται στην συνέχεια της απόφασης:

Κατά την άποψη μας, η τοποθέτηση των εν λόγω διαχωριστικών στους διαδρόμους των
κλινικών, καθώς και όσων ανάλογων κατασκευών έχουν ήδη τοποθετηθεί σε διαδρόμους
τμημάτων – κλινικών κατά την προηγούμενη διετία για λόγους έκτακτων αναγκών
αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, θα πρέπει να επανεξεταστεί με το τέλος της
πανδημίας και να γίνουν οι απαραίτητες κατά περίπτωση ενέργειες ώστε να υπάρχει
συμμόρφωση με τους κανονισμούς παθητικής πυροπροστασίας και να μην δημιουργούνται ζητήματα με τις οδεύσεις διαφυγής σε περίπτωση ανάγκης εκκένωσης του κτιρίου.

Καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων COVID19, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

 

zarpanews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ