Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ναύπλιο: Πειθαρχική έρευνα για τον δήμαρχο που άφηνε περιττώματα στην πόρτα αντιπάλου του

13/08/2023
105 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

"Τα γεγονότα στο Ναύπλιο δεν ταιριάζουν σε μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδο", δήλωσε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών - Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος του κόμματος.

Άνευ προηγουμένου τροπή έχει πάρει η μάχη για τη δημαρχία του Ναυπλίου. Οδηγία για την έναρξη πειθαρχικής έρευνας έλαβε ο γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων Δημητρης Κατσαρός αναφορικά με την υπόθεση του δημάρχου Ναυπλιέων που άφηνε σακούλες σκουπίδια και περιτώμματα στην πόρτα του αντιπάλου του στις προσεχείς εκλογές. 

Η διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, αφού την Δευτέρα κιόλας θα ζητηθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος έχει ήδη παραδεχθεί την πράξη του, ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός έχει κινήσει όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες. 


Τι αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας

Σημειώνεται πάντως, ότι σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, "δεν είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ούτε υπήρξε ποτέ".  

Παρέμβαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών

Θέση για το απίστευτο περιστατικό πήρε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος που, σε ανάρτησή του, σημείωσε: "Τα γεγονότα στο Ναύπλιο -εφόσον επιβεβαιωθούν και από την έρευνα- δεν ταιριάζουν σε μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδο. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές κρίνουν το μέλλον του τόπου μας. Ήδη τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα τέθηκαν υπόψη του αρμόδιου Αποκεντρωμένου Γραμματέα, ο οποίος αποφάσισε την εκκίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, ζητώντας εξηγήσεις από τον κ. Δήμαρχο Ναυπλιέων". 

Το χρονικό της υπόθεσης  

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός καταγγέλλει πως ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος άφηνε σακούλες με σκουπίδια και περιττώματα κάθε βράδυ στην πόρτα του σπιτιού του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η κάμερα ασφαλείας του σπιτιού έχει καταγράψει τον κ. Κωστούρο να προβαίνει σε αυτή την πράξη τουλάχιστον τριάντα φορές.

Ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης παραδέχθηκε με ανάρτησή του στο Facebook την πράξη του, αποδίδοντάς την στην τοξικότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει εκλογών: "Το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκα αντιμέτωπος με ύβρεις και συκοφαντίες που δεν αφορούσαν το τεράστιο έργο που έχουμε επιτελέσει στο δήμο Ναυπλιέων τα τελευταία χρόνια αλλά αφορούσαν εμένα προσωπικά την τιμή μου και την υπόληψή μου", έγραψε ο κύριος Κωστούρος και πρόσθεσε:

"Δεν απάντησα , δεν σχολίασα δημόσια και δεν απευθύνθηκα στην δικαιοσύνη , όπως πιθανόν θα έπρεπε για τους επαγγελματίες υβριστές που διακινούν καθημερινά σκουπίδια δίχως να τους νοιάζουν οι επιπτώσεις. Δυστυχώς όμως όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα, να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού. Ήταν λάθος πράξη, εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης. Προχωρώ μπροστά, με τα λάθη και τις παραλείψεις μου, τώρα ακόμα πιο δυνατά!" 

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο υποψήφιος δήμαρχος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, κ. Ορφανός, προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου και κατέθεσε τα αποδεικτικά βίντεο.  Οι σακούλες που φαίνεται να αφήνει ο κ. Κωστούρος στην πόρτα του κ. Ορφανού περιείχαν από υπολείμματα φαγητού μέχρι γκαζάκια και από χρησιμοποιημένα χαρτιά υγείας μέχρι ακαθαρσίες και περιττώματα ζώων.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδικαστεί η αίτηση του κ. Ορφανού για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του απερχόμενου δημάρχου, ενώ θεωρείται βέβαιη και η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς. 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Βολταίρος
Βολταίρος 13/08 - 18:27
Πολιτική
Και βέβαια ταιριάζουν με τα περιττώματα οι πολιτικοι και η πολιτική τους. Διότι η πολιτική είναι σαν τον αποπατο βρώμικη μεν αναγκαία δε. Βολταίρος Γάλλος πολιτικός και φιλόσοφος.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ