Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Νέες Διοικήσεις στις Υγειονομικές Περιφέρειες μέχρι τέλος Μαΐου

07/05/2024
95 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μέχρι το τέλος Μαΐου, δηλαδή μία ανάσα πριν τις ευρωεκλογές, αναμένεται να επιλεγούν και να διοριστούν οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Τα νέα στελέχη που θα προκύψουν μέσα από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, πρόκειται να αναλάβουν καθήκοντα στις αρχές Ιουνίου στο ΕΣΥ, εκτιμούν στο ethnos.gr υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Άλλωστε από τους νέους Διοικητές των ΥΠΕ εξαρτάται και η επιλογή των νέων Διοικητών Νοσοκομείων, αφού συμμετέχουν στις επιτροπές επιλογής που θα συσταθούν.

Παρότι η διαδικασία για τους διοικητές νοσοκομείων αναμένεται να αργήσει με βάση πληροφορίες του ethnos.gr, οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών θα πρέπει να διοριστούν άμεσα, καθώς ασκούνται και πιέσεις από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ώστε να προχωρήσει η διαδικασία μέσω του ΑΣΕΠ.

Ήδη πάντως μετά τον γραπτό διαγωνισμό που έγινε, η ειδική Επιτροπή Επιλογής Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) του ΑΣΕΠ διενεργεί έλεγχο των προσόντων των υποψηφίων που κατέλαβαν τις 15 πρώτες θέσεις στον πίνακα κατάταξης με βάση τα αποτελέσματα της γραπτής εξέτασης.

Σε περίπτωση που τα προσόντα δεν ταυτίζονται με όσα έχουν ζητηθεί, οι υποψήφιοι αφαιρούνται από τη λίστα. Ακολουθεί μοριοδότηση των τυπικών εκπαιδευτικών προσόντων και των προσόντων εμπειρίας για τους 15 υποψήφιους και κατόπιν προσθήκης της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης, καταρτίζονται οι προσωρινοί πίνακες ανά προκηρυσσόμενη θέση.

 Αμέσως μετά θα κληθούν για συνέντευξη οι 7 υποψήφιοι με τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία προκειμένου να καταρτιστεί πίνακας με τους τρεις επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση υποψήφιους, που θα αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας για να επιλέξει.

 

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των Διοικητών των ΥΠΕ, θα συγκροτηθούν οι Επιτροπές Επιλογής Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, στις οποίες συμμετέχουν οι Διοικητές των ΥΠΕ ώστε να ακολουθηθεί αντίστοιχη διαδικασία για τα Νοσοκομεία.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι εδώ και καιρό έχουν φουντώσει οι φήμες για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις ΥΠΕ, ενώ είναι και πολλοί που θεωρούν δεδομένο τον διορισμό τους.

 

Όσα «γαλάζια» στελέχη έχουν περάσει με ικανοποιητικό βαθμό τις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ και εκτιμούν ότι θα βρεθούν στη λίστα των 7 ώστε να υποβληθούν σε προσωπική συνέντευξη, θεωρούν και βέβαιο τον διορισμό τους, περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr.

 

Αντίστοιχη βεβαιότητα έχουν και πολλοί νυν Διοικητές Νοσοκομείων. Εξάλλου η προσωπική συνέντευξη σε έναν διαγωνισμό αποτελεί πάντα μία αμφισβητούμενη διαδικασία, καθώς η βαθμολόγηση δεν αποτελεί ένα αντικειμενικό δεδομένο.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ακολουθεί shortlist με 3 άτομα από τα οποία επιλέγει ο υπουργός Υγείας.

Πηγή ethnos.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ