Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Νωρίτερα αναμένεται φέτος η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

28/06/2023
68 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου αναμένεται φέτος η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Φυσικά, έχει προηγηθεί η ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων, που είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες για τον καθορισμό, την πτώση ή την άνοδο των βάσεων, που επίσης εξαρτάται από τον συνολικό αριθμό των μαθητών που επιδιώκουν φέτος την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.

Εν τούτοις, οι πρώτες εκτιμήσεις για τις φετινές βάσεις εισαγωγής, με βάση τα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα, κάνουν λόγο για διατήρησή τους στα επίπεδα του 2022, κατά μεγάλη πλειονότητα. Όπως αναφέρουν ειδικοί της εκπαιδευτικής κοινότητας, τα θέματα φέτος σε όλα τα μαθήματα είχαν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με τα περσινά και δεν αναμένονται σοβαρές μεταβολές στις βαθμολογίες. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) που επηρεάζεται από τη μέση επίδοση των βαθμολογιών των μαθημάτων του κάθε Επιστημονικού Πεδίου δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά, θα είναι δηλαδή κοντά στα περσινά επίπεδα. Εκτιμάται ότι λόγω αυτής, περισσότεροι από 20.000 υποψήφιοι, τελικά, θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων.

Σε γενικές γραμμές, αναμένεται σταθερότητα στις βάσεις στο πρώτο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Σπουδών) και στο δεύτερο πεδίο (Τεχνολογικών και Θετικών Σπουδών), μικρή πτώση στις υψηλές βαθμολογίες στο τρίτο πεδίο (Υγείας και Ζωής) και μικρή άνοδο στις υψηλόβαθμες σχολές του τέταρτου πεδίου (Οικονομίας και Πληροφορικής).


cnn.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ