Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Νύχτα τρόμου στην Κρήτη από τους σεισμούς (ο μεγαλύτερος 5,1R) – Τέσσερις δονήσεις σε μία ώρα

19/05/2023
69 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στους ρυθμούς των Ρίχτερ χόρεψε η Κρήτη καθώς οι σεισμοί που σημειώνονται με επίκεντρο την περιοχή νότια του Ηρακλέιου είναι διαδοχικοί. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, μόνο την τελευταία ώρα έχουν καταγραφεί τέσσερις δυνατές δονήσεις μεγέθους, 3,9 Ρίχτερ (στις 02:11), 3,9 Ρίχτερ (στις 02:20), 4,3 Ρίχτερ (στις 02:52) και 4,1 Ρίχτερ (στις 03:10)!

Όλοι οι σεισμοί προέρχονται από το ίδιο επίκεντρο, την περιοχή Μοίρες, νότια του Ηρακλείου και για τον λόγο αυτό, άλλωστε, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους του νομού που πετάγονται από τα κρεβάτια τους έντρομοι.


Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης είχε προηγηθεί ένας μεγάλος σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ. Για εκείνον τον σεισμό ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης είχε πει πως «αποτελεί συνέχεια τις ακολουθία που ξεκίνησε πριν δύο ημέρες. Είναι πολύ νωρίς να καταλήξουμε σε ασφαλές συμπέρασμα για την εξέλιξη του φαινομένου. Επειδή στη περιοχή υπάρχουν αρκετά ρήγματα διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη. Πάντως πρόκειται για μια περιοχή με όχι ιδιαίτερα υψηλή σεισμικότητα στο συγκεκριμένο σημείο. Δηλαδή, δεν είναι συνηθισμένη η περιοχή να δίνει ισχυρούς σεισμούς.

Το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε είναι πλαγιοκατακόρυφο με διεύθυνση Ανατολή - Δύση και έχει κλίση προς Βορρά. Κατά πάσα πιθανότητα το Βόρειο τμήμα του «έπεσε» σχετικά με το Νότιο. ΔΕΝ ΕΧΕΙ σχέση με το Αρκαλοχώρι ούτε με το Ηράκλειο. Λόγο της μικρής απόστασης όμως από το Ηράκλειο και του μηχανισμού γένεσης έγινε πολύ αισθητό, όπως θα γίνουν και οι αναμενόμενοι (ΜΕΤΑ)σεισμοί» και είχε συμπληρώσει πως «τις επόμενες ώρες λόγω του μικρού εστιακού βάθους θα καταλάβετε πολλούς μετασεισμούς», κάτι που τελικά, όπως φαίνεται, επιβεβαιώθηκε.


reader.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ